Bodkavé rolky s pistáciovo-kokosovou plnkou fotorecept
Foto: izabella929
Tento recept som už pridala pred rokmi..teraz som ho inovovala a urobila som chutnú plnku pistáciovo-kokosovú..
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto I.: | |
3 ks |
|
4 PL |
|
70 g |
|
1/2 bal |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
Cesto II.: | |
3 ks |
|
4 PL |
|
50 g |
|
1/2 bal |
|
1,5 dkg |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
Krém: | |
1 bal |
|
300 ml |
|
100 g |
|
80 g |
|
Postup
-
1
Cesto biele: žltky s cukrom som vymiešala, postupne som pridávala olej a j vodu..bielky so štipkou soli som vymiešala na tuhý sneh..múku som zmiešala s práškom do pečiva..do cesta som pridala najprv múku s práškom do pečiva a napokon som opatrne vmiešala aj na viac krát sneh z bielkov..cesto kakaové: urobila som ho hneď zároveň s bielym, lebo oba cestá potrebujem použiť naraz...vymiešala som žltky s cukrom, olejom a vodou, pridala som múku s práškom do pečiva a kakao a napokon som pridala sneh z bielkov..tieto operácie som nefotila...mám to už nafotené na prvom recepte..z pečiaceho papiera som si urobila šachovnicu...2 papiere som uložila tak, aby mi vznikli štvorce..tam kde sa štvorce stretávajú som u robila na papier bodky..môžte si naznačiť miesto pre bodky aj ceruzkou..urobila som najpv kakaové bodky na papier..trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a kakaové bodky som upiekla 2 min. vybrala som ich z trúby a na kakaové bodky som vyliala biele cesto a dala upiecť..cesto sa pieklo 10 min..upečené cestá som uložila na vlhké útierky, aby sa nelámalo pri rolovaní..vychladnuté som rozkrojila po dĺžke na polovicu..
-
2
na papier som urobila biele bodky, dala som ich upiecť na 2 minúty, vybrala som z trúby a vyliala som na bodky kakaové cesto...pozor, netreba dlho piecť, lebo sa bude lámať..upečené som vybrala z trúby, uložila na vlhkú útierku a nechala vychladnúť...vychladnuté cesto som rozrezala na polovicu..
-
3
pripravila som si plnku..v mlieku som vymiešala pistáciový puding a uvarila na hustú kašu..ešte do teplého pudingu som vmiešala maslo a kokos...nechala som vychladiť..plnku som rozdelila na polovicu a potom ešte na polovicu...uložila som ju na bodkavé cesto po dĺžke..cesto treba otočiť tak, aby po zrolovaní bodky boli zvonku..
-
4
aj na biele cesto som uložila plnku..
-
5
skôr než som začala cesto rolovať, položila som ho na pečiaci papier a za pomoci papiera som ho zrolovala a uložila všetky na noc do chladničky..
-
6
druhý deň som rolky pokrájala na rovnaké kúsky..
-
7
konce môžete ale nemusíte ozdobiť šľahačkou...sú veľmi chutné a iste by potešili aj vašich veľkonočných kúpačov..prajem vám dobrú chuť...Všetkým varecháčkam a varecháčom prajem prekrásne prežitie Veľkonočných sviatkov..
Je to novinka a iste aj iná chuť, ako pri bežných a tradičných plnkách.
KK.5*.