Pečený bôčik
Pečený bôčik

Bôčik so slivkovo-pivovou omáčkou a s bryndzovou kroketou

Michal Lukačovič a Filip Bukový
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 10. júla 2019
Bôčik so slivkovo-pivovou omáčkou a s bryndzovou kroketou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
240 minút
príprava

Suroviny

800 g (s kožou)
50 g
1 kg
150 g
100 g
300 ml
80 g
50 g
Bryndzové krokety:
1 kg
120 g
50 g
100 g
3 ks
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčový bôčik deň dopredu dobre namarinujeme so soľou, s posekaným rozmarínom, pretlačeným cesnakom a korením. Bravčovú masť roztopíme a zalejeme ňou bôčik až po vrch, konfitujeme pri teplote 110 °C asi 3,5 hodiny. Potom masť zlejeme a bôčik dopečieme pri 220 °C dochrumkava zhruba 10 minút.

  2. 2

    V šupke uvarené zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame na strúhadle. Primiešame bryndzu a posekanú pažítku. Z hmoty vytvarujme valčeky, ktoré dvakrát obalíme v trojobale (múka, vajce, strúhanka) a vysmážame v horúcom oleji.

  3. 3

    Šalotku nakrájame a orestujeme, pridáme cukor, ktorý necháme skaramelizovať. Potom zalejeme pivom, pridáme lekvár, soľ a zredukujeme na konzistenciu omáčky. Nakoniec primiešame vychladené maslo.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: