Bôčik so slivkovo-pivovou omáčkou a s bryndzovou kroketou
Michal Lukačovič a Filip Bukový
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 10. júla 2019
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 10. júla 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
240 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 800 g (s kožou) |
|
| 50 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 1 kg |
|
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 300 ml |
|
| 80 g |
|
| 50 g |
|
| Bryndzové krokety: | |
| 1 kg |
|
| 120 g |
|
| 50 g |
|
| 100 g |
|
| 3 ks |
|
| 300 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Bravčový bôčik deň dopredu dobre namarinujeme so soľou, s posekaným rozmarínom, pretlačeným cesnakom a korením. Bravčovú masť roztopíme a zalejeme ňou bôčik až po vrch, konfitujeme pri teplote 110 °C asi 3,5 hodiny. Potom masť zlejeme a bôčik dopečieme pri 220 °C dochrumkava zhruba 10 minút.
- 2
V šupke uvarené zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame na strúhadle. Primiešame bryndzu a posekanú pažítku. Z hmoty vytvarujme valčeky, ktoré dvakrát obalíme v trojobale (múka, vajce, strúhanka) a vysmážame v horúcom oleji.
- 3
Šalotku nakrájame a orestujeme, pridáme cukor, ktorý necháme skaramelizovať. Potom zalejeme pivom, pridáme lekvár, soľ a zredukujeme na konzistenciu omáčky. Nakoniec primiešame vychladené maslo.
Tiež pečený bôčik:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu