Bezmäsitá šošovicová polievka

zeriavka - fotkazeriavka, 11. júla 2013
Bezmäsitá šošovicová polievka
Foto: zeriavka

Robila som ju prvý krát a bola výborná!

4
porcie

Suroviny

1/4 sáčka
3 ks
3 ks
1 ks
2 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Do studenej osolenej vody nasypeme 1/4 sáčka šošovice a necháme povariť. Keď bude šošovica mäkká a uvarená (zistíme podľa ochutnania, je to približne pol hodina varenia), pridáme pokrájanú mrkvu, petržlen a 1 veľký pokrájaný zemiak na drobné kúsky. Opäť necháme povariť pokiaľ zelenina nezmäkne. Môžeme pridať 2 pokrájané strúčiky cesnaku a čierne mleté korenie.

  2. 2

    V druhom hrci si na oleji opražíme cibuľku. Pridáme kmín. Na koniec pridáme červenú papriku a hneď to premiešame v hrnci so šošovicou. Dosolíme podľa chuti. Dovaríme a môžeme podávať. TIP: V prípade mäsitej polievky povarte v polievke párky alebo klobásku. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

douglas
Varím podobne, ale zemiak nepridávám. Manželovi z nej odoberiem, pridám mäsko a ľahko nechám prejsť varom. Ja milujem bezmäsitú. ;) Obe dve verzie sú opravdu výborné a chutné. :).
evanaaa
Ja zasa nechápem - bezmäsitá, totiž inú nepoznám, aké mäso by tam malo byť? To nie je šošovicová omáčka, k tej robím mäso na šťave.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia