Foto: zeriavka
Robila som ju prvý krát a bola výborná!
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Do studenej osolenej vody nasypeme 1/4 sáčka šošovice a necháme povariť. Keď bude šošovica mäkká a uvarená (zistíme podľa ochutnania, je to približne pol hodina varenia), pridáme pokrájanú mrkvu, petržlen a 1 veľký pokrájaný zemiak na drobné kúsky. Opäť necháme povariť pokiaľ zelenina nezmäkne. Môžeme pridať 2 pokrájané strúčiky cesnaku a čierne mleté korenie.
- 2
V druhom hrci si na oleji opražíme cibuľku. Pridáme kmín. Na koniec pridáme červenú papriku a hneď to premiešame v hrnci so šošovicou. Dosolíme podľa chuti. Dovaríme a môžeme podávať. TIP: V prípade mäsitej polievky povarte v polievke párky alebo klobásku. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu