Bezlepkové lokše
Bezlepkové lokše

Bezlepkové lokše s kačacou pečienkou a karamelizovanými jablkami

novalim - fotkanovalim, 30. októbra 2024. Komerčný recept.
Bezlepkové lokše s kačacou pečienkou a karamelizovanými jablkami
Foto: novalim

K jeseni bezpochyby patria hody a ku hodom pečené husi, kačice, kapusta a v neposlednom rade lokše. Tie v bezlepkovej verzii si môžete jednoducho Zobraziť celý popisK jeseni bezpochyby patria hody a ku hodom pečené husi, kačice, kapusta a v neposlednom rade lokše. Tie v bezlepkovej verzii si môžete jednoducho pripraviť z našej zmesi aj vy doma. Pripravte si dvojnásobnú dávku, zamrazte a kedykoľvek ich majte po ruke ako prílohu či hlavné jedlo. My sme si na nich pochutili v kombinácii s kačacou pečienkou a skaramelizovanými jablkami. Chutili naozaj výborne.
Zdroj: www.novalim.sk

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1-2 bal.
250 g
2-3 ks
2 PL
1 PL
 (roztopená)




Postup

  1. 1

    Bezlepkové lokše pripravíme podľa návodu na obale. Ak pečieme aj celú kačku, pečienku vložíme dovnútra kačice. Ak nie, orestujeme ju na cibuľke, podlejeme trochou vody a dusíme do zmäknutia. Na konci osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Jablká očistíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na mesiačiky. V hrnci necháme skaramelizovať cukor s vodou a potom pridáme jablká. Necháme prikryté dusiť na miernej teplote do zmäknutia.

  3. 3

    Hotové lokše potrieme roztopenou kačacou masťou alebo výpekom a na vrch poukladáme pečienku s jablkami. Môžeme pridať ešte brusnicový lekvár na dochutenie a ozdobiť lístkami rozmarínu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia