Bezlepkové muffiny

Bezlepkové kakaovo-mandľové muffiny s černicami

Autor receptu: novalim

Muffiny milujú hlavne deti, ale ani my dospelí isto nepohrdneme týmto košíčkom plným mäkkučkého voňavého cesta.* Variáciám sa medze nekladú a pri muffinoch to platí obzvlášť. Dajú sa pripraviť na množstvo rôznych spôsobov. My sme si upiekli dnes z našej zmesi Promix PK, ktorá sa výborne hodí na piškótové a muffinové cestá, kakaové muffinky s jogurtom a černicami. Nadýchané a prevoňané vanilkou zmizli zo stola doslova za pár minút.

12 ks
porcií
40 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bezlepkovú múku Promix UNI zmiešame vo väčšej mise s mletými mandľami, kypriacim práškom, sódou bikarbónou a kakaovým práškom. Pridáme rozšľahané vajce, práškový a vanilínový cukor, olej a jogurt. Dôkladne premiešame a vypracujeme na hladké cesto.
  2. Plech na muffiny vystelieme papierovými košíčkami, ktoré rovnomerne napĺňame cestom (praktická je na to zmrzlinová naberačka). Povrch cesta uhladíme. Pečieme na strednej priečke vo vopred rozohriatej rúre na 180 °C približne 20-25 minút. Muffiny sú hotové, keď špajdľa zapichnutá do cesta vyjde von suchá.
  3. Upečené ich necháme vychladnúť. Zdobíme jogurtom vymiešaným s medom a na vrch ukladáme umyté a osušené černice. Ozdobiť môžeme ešte lístkami mäty.