Bezlepkové muffiny
Bezlepkové kakaovo-mandľové muffiny s černicami
Autor receptu: novalim
Muffiny milujú hlavne deti, ale ani my dospelí isto nepohrdneme týmto košíčkom plným mäkkučkého voňavého cesta.*
Variáciám sa medze nekladú a pri muffinoch to platí obzvlášť. Dajú sa pripraviť na množstvo rôznych spôsobov. My sme si
upiekli dnes z našej zmesi Promix PK, ktorá sa výborne hodí na piškótové a muffinové cestá, kakaové muffinky s jogurtom a
černicami. Nadýchané a prevoňané vanilkou zmizli zo stola doslova za pár minút.
12 ks porcií |
40 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Bezlepkovú múku Promix UNI zmiešame vo väčšej mise s mletými mandľami, kypriacim práškom, sódou bikarbónou a kakaovým práškom. Pridáme rozšľahané vajce, práškový a vanilínový cukor, olej a jogurt. Dôkladne premiešame a vypracujeme na hladké cesto.
- Plech na muffiny vystelieme papierovými košíčkami, ktoré rovnomerne napĺňame cestom (praktická je na to zmrzlinová naberačka). Povrch cesta uhladíme. Pečieme na strednej priečke vo vopred rozohriatej rúre na 180 °C približne 20-25 minút. Muffiny sú hotové, keď špajdľa zapichnutá do cesta vyjde von suchá.
- Upečené ich necháme vychladnúť. Zdobíme jogurtom vymiešaným s medom a na vrch ukladáme umyté a osušené černice. Ozdobiť môžeme ešte lístkami mäty.