Bezlepkové muffiny
Bezlepkové muffiny

Minimafinky z vianočných zvyškov bez lepku

novalim - fotkanovalim, 27. januára 2023. Komerčný recept.
Minimafinky z vianočných zvyškov bez lepku
Foto: novalim

Po sviatkoch nám mnohým ostali určite koláčiky, ktoré možno trochu obschli alebo ktoré už nikto nechce jesť. Ale hádam ich nevyhodíme? Pokračujúc v Zobraziť celý popisPo sviatkoch nám mnohým ostali určite koláčiky, ktoré možno trochu obschli alebo ktoré už nikto nechce jesť. Ale hádam ich nevyhodíme? Pokračujúc v našom zero-waste trende, nechali sme sa inšpirovať na internete a pripravili sme tento recept, v ktorom zužitkujeme rôzne nezjedené vianočné koláčiky bez lepku. Vyskúšajte náš recept, sú naozaj výborné!
Zdroj: www.novalim.sk

40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
100 ml teplé (alebo voda)
2 ks
1 PL (alebo PK špeciál alebo UNI múka bezgluténová)
1 ČL
1 PL
1 PL
asi 2 PL (namočené v rume)
asi 2 PL nasekané
z 1/2 citróna
Na posypanie:
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Bezlepkové koláčiky rozmixujeme na múčku (alebo ich dáme do igelitového vrecúška a rozmrvíme ich najemno pomocou valčeka na vaľkanie). Túto zmes zalejeme teplým mliekom alebo vodou a premiešame, kým nevznikne hustá mokrá hmota.

  2. 2

    Vajcia s cukrom vyšľaháme do nadýchanej peny. Múku Promix UNI premiešame s kakaom a kypriacim práškom a preosejeme na koláčikovú hmotu. Pridáme vyšľajané vajcia, nastrúhanú citrónovú kôru a všetko riadne premiešame. Napokon primiešame hrozienka namočené v rume a nasekané orechy.

  3. 3

    Cesto nalejeme do foriem na minimafinky a pečieme ich vo vopred rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 20 minút, kým sú na dotyk pružné a upečené. Vyklopíme ich z formičiek a necháme vychladnúť. Pred podávaním posypeme minimafinky z vianočných zvyškov práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia