Minimafinky z vianočných zvyškov bez lepku
Foto: novalim
Po sviatkoch nám mnohým ostali určite koláčiky, ktoré možno trochu obschli alebo ktoré už nikto nechce jesť. Ale hádam ich
nevyhodíme? Pokračujúc v Zobraziť celý popisPo sviatkoch nám mnohým ostali určite koláčiky, ktoré možno trochu obschli alebo ktoré už nikto nechce jesť. Ale hádam ich
nevyhodíme? Pokračujúc v našom zero-waste trende, nechali sme sa inšpirovať na internete a pripravili sme tento recept, v
ktorom zužitkujeme rôzne nezjedené vianočné koláčiky bez lepku. Vyskúšajte náš recept, sú naozaj výborné!
Zdroj: www.novalim.sk
príprava
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
100 ml teplé (alebo voda) |
|
2 ks |
|
1 PL (alebo PK špeciál alebo UNI múka bezgluténová) |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
asi 2 PL (namočené v rume) |
|
asi 2 PL nasekané |
|
z 1/2 citróna |
|
Na posypanie: | |
1-2 PL |
|
Postup
-
1
Bezlepkové koláčiky rozmixujeme na múčku (alebo ich dáme do igelitového vrecúška a rozmrvíme ich najemno pomocou valčeka na vaľkanie). Túto zmes zalejeme teplým mliekom alebo vodou a premiešame, kým nevznikne hustá mokrá hmota.
- 2
Vajcia s cukrom vyšľaháme do nadýchanej peny. Múku Promix UNI premiešame s kakaom a kypriacim práškom a preosejeme na koláčikovú hmotu. Pridáme vyšľajané vajcia, nastrúhanú citrónovú kôru a všetko riadne premiešame. Napokon primiešame hrozienka namočené v rume a nasekané orechy.
- 3
Cesto nalejeme do foriem na minimafinky a pečieme ich vo vopred rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 20 minút, kým sú na dotyk pružné a upečené. Vyklopíme ich z formičiek a necháme vychladnúť. Pred podávaním posypeme minimafinky z vianočných zvyškov práškovým cukrom.
Tiež bezlepkové muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu