Ryža
Basmati ryža s kuracím mäsom a mangovým chutney
Autor receptu: ryzasos
Ste pripravení? Prenesieme sa do Indie! Aromatická basmati ryža, jemné kuracie mäso a mangové chutney plné chuti.*
Vyskúšajte tento recept s basmati ryžou SOS.
4 porcie |
20 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup
- Vopred si pripravte všetky ingrediencie a koreniny. Začnite prípravou chutney. Mango nakrájajte na malé kocky.
- Na panvici zohrejte ocot a cukor, kým sa cukor neroztopí. Potom odstavte.
- Cibuľu a 2 strúčiky cesnaku nasekajte na malý kúsky.
- Osmažte ich vo veľkom hrnci na oleji niekoľko minút. Pridajte na jemno nasekaný zázvor a premiešajte.
- Pridajte rascu, kardamóm, muškátový oriešok, škoricu a štipku vanilky. Dochuťte soľou a všetko duste približne jednu minútu.
- Nakoniec pridajte zmes octu a cukru a nakrájané mango. Varte na miernom plameni odokryté približne jednu hodinu. Občas premiešajte.
- Medzitým si pripravíte ryžu a kuracie mäso. Ryžu prepláchnite a nechajte namočenú 20 minút.
- Cibuľu a cesnak nakrájajte na malé kúsky. Na panvici zohrejte olej a pridajte cibuľu, cesnak a horčičné semienka. Potom pridajte zvyšok korenia a premiešajte.
- Pridajte ryžu, chvíľku orestujte a potom pridajte kurací vývar.
- Keď voda zovrie, stíšte a varte 6 minút. Odstavte a nechajte odstáť.
- Kuracie prsia dôkladne umyte a ochuťte soľou. Nakrájajte ich na dlhé pásiky.
- Osmažte ich na oleji do zlatista. Pridajte mangové chutney a premiešajte.
- Do misky dajte ryžu basmati, kura s mangovým chutney a ozdobte čerstvým koriandrom.