Ryža

Basmati ryža s kuracím mäsom a mangovým chutney

Autor receptu: ryzasos

Ste pripravení? Prenesieme sa do Indie! Aromatická basmati ryža, jemné kuracie mäso a mangové chutney plné chuti.* Vyskúšajte tento recept s basmati ryžou SOS.

4
porcie
20 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vopred si pripravte všetky ingrediencie a koreniny. Začnite prípravou chutney. Mango nakrájajte na malé kocky.
  2. Na panvici zohrejte ocot a cukor, kým sa cukor neroztopí. Potom odstavte.
  3. Cibuľu a 2 strúčiky cesnaku nasekajte na malý kúsky.
  4. Osmažte ich vo veľkom hrnci na oleji niekoľko minút. Pridajte na jemno nasekaný zázvor a premiešajte.
  5. Pridajte rascu, kardamóm, muškátový oriešok, škoricu a štipku vanilky. Dochuťte soľou a všetko duste približne jednu minútu.
  6. Nakoniec pridajte zmes octu a cukru a nakrájané mango. Varte na miernom plameni odokryté približne jednu hodinu. Občas premiešajte.
  7. Medzitým si pripravíte ryžu a kuracie mäso. Ryžu prepláchnite a nechajte namočenú 20 minút.
  8. Cibuľu a cesnak nakrájajte na malé kúsky. Na panvici zohrejte olej a pridajte cibuľu, cesnak a horčičné semienka. Potom pridajte zvyšok korenia a premiešajte.
  9. Pridajte ryžu, chvíľku orestujte a potom pridajte kurací vývar.
  10. Keď voda zovrie, stíšte a varte 6 minút. Odstavte a nechajte odstáť.
  11. Kuracie prsia dôkladne umyte a ochuťte soľou. Nakrájajte ich na dlhé pásiky.
  12. Osmažte ich na oleji do zlatista. Pridajte mangové chutney a premiešajte.
  13. Do misky dajte ryžu basmati, kura s mangovým chutney a ozdobte čerstvým koriandrom.