Šalát

Backhendl Salat - šalát s vyprážanými kuracími kúskami

Autor receptu: redakcia

Tento šalát s vyprážanými kuracími kúskami je populárny v Dolnom Rakúsku, vo Viedni, ale aj v Štajersku.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Šalát umyjeme a nakrájame na kúsky. Paradajky a uhorku nakrájame.
  2. Z tekvicového oleja, octu, pretlačeného cesnaku, horčice, zo soli a z korenia vymiešame dresing a odložíme ho bokom.
  3. Kuracie prsia nakrájame na prúžky alebo menšie medailóniky a ochutíme soľou a citrónovou šťavou.
  4. Do misky si pripravíme múku. V ďalšej miske rozšľaháme vajcia so štipkou soli, primiešame trošku minerálnej vody. Do tretej misky dáme strúhanku a primiešame do nej nasekané tekvicové semienka.
  5. Kuracie kúsky obalíme v múke, vajíčkach a strúhanke a opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán. Necháme odkvapkať na kuchynskom papieri.
  6. Šalát naaranžujeme na taniere, naň dáme kúsky uhorky a paradajok. Pokvapkáme šalátovým dresingom a navrch položíme vyprážané kuracie kúsky.