Šalát
Backhendl Salat - šalát s vyprážanými kuracími kúskami
Autor receptu: redakcia
Tento šalát s vyprážanými kuracími kúskami je populárny v Dolnom Rakúsku, vo Viedni, ale aj v Štajersku.
4 porcie |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Šalát umyjeme a nakrájame na kúsky. Paradajky a uhorku nakrájame.
- Z tekvicového oleja, octu, pretlačeného cesnaku, horčice, zo soli a z korenia vymiešame dresing a odložíme ho bokom.
- Kuracie prsia nakrájame na prúžky alebo menšie medailóniky a ochutíme soľou
a citrónovou šťavou.
- Do misky si pripravíme múku. V ďalšej miske rozšľaháme vajcia so štipkou soli, primiešame trošku minerálnej vody.
Do tretej misky dáme strúhanku a primiešame do nej nasekané tekvicové semienka.
- Kuracie kúsky obalíme v múke, vajíčkach a strúhanke
a opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán. Necháme odkvapkať na kuchynskom papieri.
- Šalát naaranžujeme na taniere, naň dáme kúsky uhorky a paradajok. Pokvapkáme šalátovým dresingom
a navrch položíme vyprážané kuracie kúsky.