Cesnakové pečivo
Babkine cesnakové slimáky (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Vynikajúce pečivo s vôňou cesnaku, ktoré viete rýchlo pripraviť a určite poteší celú rodinu. Pečivo pripravíme tak, aby
pohladilo aj oko konzumenta.
12 porcií |
30 minút príprava |
15-20 minút na 200 °C |
Postup
- Zmiešame suroviny na cesto, vymiesime a necháme dobre vykysnúť. Vykysnuté cesto vyložíme na dosku, prehnetieme.
- Z cesta urobíme 12 rovnakých guličiek a necháme ich trocha podkysnúť. Medzitým urobíme plnku. Maslo vymiešame so syrokrémom, roztlačeným cesnakom a ochutíme soľou a prípadne petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.
- Guľky rozvaľkáme na ovál. Plnku natrieme na vyvaľkané cesto a zrolujeme. V strede rozkrojíme a obe časti stočíme.
- Následne zatočíme do tvaru slimáka.
- Uložíme na plech a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme 15-20 minút na 200 °C.