Cesnakové pečivo

Babkine cesnakové slimáky (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Vynikajúce pečivo s vôňou cesnaku, ktoré viete rýchlo pripraviť a určite poteší celú rodinu. Pečivo pripravíme tak, aby pohladilo aj oko konzumenta.

12
porcií
30 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame suroviny na cesto, vymiesime a necháme dobre vykysnúť. Vykysnuté cesto vyložíme na dosku, prehnetieme.
  2. Z cesta urobíme 12 rovnakých guličiek a necháme ich trocha podkysnúť. Medzitým urobíme plnku. Maslo vymiešame so syrokrémom, roztlačeným cesnakom a ochutíme soľou a prípadne petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.
  3. Guľky rozvaľkáme na ovál. Plnku natrieme na vyvaľkané cesto a zrolujeme. V strede rozkrojíme a obe časti stočíme.
  4. Následne zatočíme do tvaru slimáka.
  5. Uložíme na plech a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme 15-20 minút na 200 °C.