Šalát zo špaldových krúp s vajíčkom a grilovaným syrom
mesačník Varecha, včera 16:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Špaldové krúpy sú lepšie stráviteľné ako jačmenné a obsahujú zložité sacharidy, ktoré sa postupne uvoľňujú a dlho dodávajú energiu. Nemusia sa vopred namáčať Zobraziť celý popisŠpaldové krúpy sú lepšie stráviteľné ako jačmenné a obsahujú zložité sacharidy, ktoré sa postupne uvoľňujú a dlho dodávajú energiu. Nemusia sa vopred namáčať a varia sa ako celozrnná ryža približne 20 minút.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Krúpy niekoľkokrát prepláchneme, zalejeme väčším množstvom vody, osolíme a uvaríme ich domäkka.
- 2
Vajcia uvaríme namäkko - varíme ich presne 5 minút vo vriacej vode, potom ich ihneď schladíme v ľadovej vode a olúpeme.
- 3
Všetky ingrediencie na pesto spolu rozmixujeme. Uvarené krúpy scedíme a prepláchneme. Po odkvapkaní ich premiešame s bylinkovým pestom, červenou, na tenké kolieska nakrájanou cibuľou, baby špenátom a kúskami avokáda.
- 4
Syr opečieme na grilovacej panvici z oboch strán dozlatista. Servírujeme ho spolu s krúpovým šalátom a vajíčkom.
Tiež šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu