Krúpový šalát
Krúpový šalát

Šalát zo špaldových krúp s vajíčkom a grilovaným syrom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 16:00
Šalát zo špaldových krúp s vajíčkom a grilovaným syrom
Foto: Kulinární studio MAFRA

Špaldové krúpy sú lepšie stráviteľné ako jačmenné a obsahujú zložité sacharidy, ktoré sa postupne uvoľňujú a dlho dodávajú energiu. Nemusia sa vopred namáčať Zobraziť celý popisŠpaldové krúpy sú lepšie stráviteľné ako jačmenné a obsahujú zložité sacharidy, ktoré sa postupne uvoľňujú a dlho dodávajú energiu. Nemusia sa vopred namáčať a varia sa ako celozrnná ryža približne 20 minút.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
4 ks
400 g
2 PL
1 ks
2 hrste
2 ks
Bylinkové pesto:
1 hrsť
1 hrsť
1 hrsť
2 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Krúpy niekoľkokrát prepláchneme, zalejeme väčším množstvom vody, osolíme a uvaríme ich domäkka.

  2. 2

    Vajcia uvaríme namäkko - varíme ich presne 5 minút vo vriacej vode, potom ich ihneď schladíme v ľadovej vode a olúpeme.

  3. 3

    Všetky ingrediencie na pesto spolu rozmixujeme. Uvarené krúpy scedíme a prepláchneme. Po odkvapkaní ich premiešame s bylinkovým pestom, červenou, na tenké kolieska nakrájanou cibuľou, baby špenátom a kúskami avokáda.

  4. 4

    Syr opečieme na grilovacej panvici z oboch strán dozlatista. Servírujeme ho spolu s krúpovým šalátom a vajíčkom.

Diskusia k receptu