Aromatická bravčová špecialita vo woku fotorecept

klaura - fotkaklaura, 14. februára 2011
Aromatická bravčová špecialita vo woku  (fotorecept)
Foto: klaura

Jednoduché, rýchle a voňavé jedlo ... všetkým chutilo ... :)

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1/4 hrnčeka
1 ks, (menší)
1 ks, zelené väčšie
1/2 KL
2 KL
1 KL,postrúhaný
1 kúsok
1 ks
1 ks
1/2 KL
1/2 hrnčeka
1 PL, čerstvá nasekaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Od dobrej kámošky si požičiame wok a nachystáme tú správnu Kuchárku.

    Aromatická bravčová špecialita vo woku  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso odblaníme, pokrájame na rezance, na väčšie kúsky nakrájame červenú papriku, zelenú papriku nakrájame na pásiky. Jablko očúpeme, nakrájame na drobné kocky. Nakrájame aj pór.

    Aromatická bravčová špecialita vo woku  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si všetky suroviny, aby sme sa nemuseli zdržiavať zháňaním správnych ingrediencií. Ja som nahradila čerstvý strúhaný ďumbier mletým ... čerstvý som nezohnala ...

    Aromatická bravčová špecialita vo woku  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme rozpáliť wok, vlejeme polovicu oleja, vložíme mäso a pražíme ho 2 - 3 minúty alebo kým nie je hnedé. Potom ho vyberieme z panvice a udržiavame teplé.

    Aromatická bravčová špecialita vo woku  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vo woku rozohrejeme zvyšný olej, pridáme pór a jablká, pražíme asi 5 minút.

    Aromatická bravčová špecialita vo woku  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme horčičné semienka, popražíme ich 1 minútu, alebo kým nezačne prskať. Potom pridáme kari, ďumbier, kúsok celej škorice a pražíme kým koreniny nezačnú voňať.

    Aromatická bravčová špecialita vo woku  (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme opečené mäso, nakrájané papriky a podusíme všetko spolu. A namiešto čerstvej mäty som jedlo posypala mätovým čajom z vrecúška ... pravdaže len medzi prsty ... príjemná chuť ... :)

    Aromatická bravčová špecialita vo woku  (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Minútu pred podávaním pridáme biely jogurt, prehrejeme ale už nevaríme. Podávame s ryžou, hranolkami ... kto čo má rád.

    Aromatická bravčová špecialita vo woku  (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

34 komentárov k receptu
@klaura to muselo byť vynikajúce papaníčko, robievam kombinujem aj s kuracím mäskom, ale pridám z Tvojho receptu škoricu , teším sa už na zajtrajší obedík:-)
Nemám žiaden recept takéhoto druhu.Nemám ani wok.No jedlo je tak pekne urobené a farebne zladené,že ma strašne láka improvizovať a určite vyskúšať.A aby som bola orginálna ver mi klaura,že si kúpim aj činské paličky.A určite to bude zážitok.
Wok ani ja nemám, ale mám panvice, aký je rozdiel? ale mám paličky, môžem cvičiť.Klaura, s tou mätou to je dobrý nápad, to by ma nenapadlo, veď nie všade sa dá čerstvá zohnať. A zázvor v Bille a v Kauflande majú často.
@evanaaa ,rozdiel medzi panvicou a wokom je v rozmiestnení teploty,preto je wok na dne menší ako priemer panvice a tým,že stále miešaš tak sa všetko rýchlejšie opečie,neviem či som sa vyjadrila správne.Ale určite sa ti jedlo podarí aj na panvici len treba miešať aby sa nezačalo dusiť.No vidíš škoda,ja mám woky až tri ,jeden správne veľký liatinový,ale už je pre mňa zbytočný,ale hlavne ťažký.
@claura , receptík je výborný a keď som chodila do práce často sme mali na večeru z rôzneho mäsa.Podľa toho bol aj čas marinovania.Máš krásne nafotené.
@klaura , v kútiku srdca som mala "ciťáka" na výhru Tvojho rcp. čo aj vyšlo, gratulujem , tak ako som písala Tvoj recept ma nakopol k môjmu výtvoru.:-)
Aj ja sa pripájam skvelý recept wok mám obrovský a využívam ho hlavne, keď prídu deti, lebo pre dvoch je ho škoda mazať a tento recept si vyskúšam pri najbližšej návšteve :-)

Pridaj komentár k receptu: