Aromatická bravčová špecialita vo woku fotorecept

klaura - fotkaklaura, 14. februára 2011
Aromatická bravčová špecialita vo woku  (fotorecept)
Foto: klaura

Jednoduché, rýchle a voňavé jedlo ... všetkým chutilo ... :)

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1/4 hrnčeka
1 ks, (menší)
1 ks, zelené väčšie
1/2 KL
2 KL
1 KL,postrúhaný
1 kúsok
1 ks
1 ks
1/2 KL
1/2 hrnčeka
1 PL, čerstvá nasekaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Od dobrej kámošky si požičiame wok a nachystáme tú správnu Kuchárku.

    Aromatická bravčová špecialita vo woku  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso odblaníme, pokrájame na rezance, na väčšie kúsky nakrájame červenú papriku, zelenú papriku nakrájame na pásiky. Jablko očúpeme, nakrájame na drobné kocky. Nakrájame aj pór.

    Aromatická bravčová špecialita vo woku  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si všetky suroviny, aby sme sa nemuseli zdržiavať zháňaním správnych ingrediencií. Ja som nahradila čerstvý strúhaný ďumbier mletým ... čerstvý som nezohnala ...

    Aromatická bravčová špecialita vo woku  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme rozpáliť wok, vlejeme polovicu oleja, vložíme mäso a pražíme ho 2 - 3 minúty alebo kým nie je hnedé. Potom ho vyberieme z panvice a udržiavame teplé.

    Aromatická bravčová špecialita vo woku  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vo woku rozohrejeme zvyšný olej, pridáme pór a jablká, pražíme asi 5 minút.

    Aromatická bravčová špecialita vo woku  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme horčičné semienka, popražíme ich 1 minútu, alebo kým nezačne prskať. Potom pridáme kari, ďumbier, kúsok celej škorice a pražíme kým koreniny nezačnú voňať.

    Aromatická bravčová špecialita vo woku  (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme opečené mäso, nakrájané papriky a podusíme všetko spolu. A namiešto čerstvej mäty som jedlo posypala mätovým čajom z vrecúška ... pravdaže len medzi prsty ... príjemná chuť ... :)

    Aromatická bravčová špecialita vo woku  (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Minútu pred podávaním pridáme biely jogurt, prehrejeme ale už nevaríme. Podávame s ryžou, hranolkami ... kto čo má rád.

    Aromatická bravčová špecialita vo woku  (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@klaura to muselo byť vynikajúce papaníčko, robievam kombinujem aj s kuracím mäskom, ale pridám z Tvojho receptu škoricu , teším sa už na zajtrajší obedík:-)
trošku to vyzeralo z mäkkým i prepáč v rýchlosti som to preklepla...