
Džemové rezance
Dnes mám chlebový den a strašnú chuť na sladké, tak som vyskúšala tento recept zo surovín čo...

Nakladané oravské syry s hruškovou marmeládou
Z lístkového cesta urobíme sezamové tyčinky.

Vaječný šalát so zeleninou
Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a nakrájané na dieliky dáme do misy.

Ciabatty s jamon serrano
Ako prve dáme do predom vyhriatej trúbi (220 stupňov ) kapie aj červenu aj žltú a budeme...

Jednoduché rybízové poháry
Čokoládový krém: Smetanu vlijeme do kastrůlku a nalámeme do ní čokoládu, zahříváme a necháme čokoládu rozpustit....

Mrazený tofu krém
Tofu s kokosovým nápojom rozmixujeme v mixéri. Pridáme nakrájaný banán a časť černíc - zvyšok si...

Purpurový „gravalax" s chrenovou penou
Z citróna a pomaranča nastrúhame kôru a odšťavíme, zamiešame s korením a nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou. Rovnomerne rozdelíme...

Jednoduchý šalát z cottage syra
Cottage syr patrí k tým produktom, ku ktorým som si dlhé roky naozaj nevedela nájsť cestu najmä kvôli jeho hrudkovitej konzistencii....

Ananásová salsa
Netradičná príloha k netradičným jedlám... U nás napríklad k ryži pilau s kuracími kúskami.

Ruske vajco z kyslej kapusty.
Recept som si vymyslela, lebo rada kombinujem potraviny ktoré mám rada. Je to dietné a ...

Takmer jogurt
mám obrovskú chuť na jogurt, no v chladničke žiaden neni. Objavila som kyslú smotanu a...

Čučoriedkovo-ananásové mojito
A aj keď by mnohí mohli namietať, že mojito je mojito a nepatria doň ananás, ani čučoriedky, hlboko sa mýlite. Kombinácia čučoriedok, ananásu a Tuzemského špeciálu RIAVA HAFIRA, ktorý má naozaj intenzívnu čučoriedkovú chuť, je osviežujúco prekvapivá....

Raw špenátovo-hrášková
Hrášok namočíme do letnej vody, kým sa nerozmrazí, pridáme špenát. Zalejeme vodou pridáme štipku soli,...

Jemná slanina k chlebu
Tento recept opäť pochádza z knihy (staršej než 65 rokov) Slovenská kuchárka autorky Eleny Krčméry-Smatkovej...

Rýchla domáca majonéza
Do nádoby (odporúčam vyššiu a užšiu ) dáme celé vajíčko, pridáme soľ a olej. Ďalej...

Jednoduchý zelerový šalát s údeným syrom
Buľvu zeleru očistíme, nakrájame na mesiačiky, ktoré dáme do sekáčika a zomelieme najemno.

Svieži koktail z marhúľ a žltého melóna
Čerstvé marhule zo záhrady sú chutné ako med a ešte aj zdravé, dobijú telo vitamínmi a osviežia...

Figa plnená vínovým sabayonom
Figu dôkladne umyjeme, skaramelizujeme na rozpálenom kryštálovom cukre, pridáme pomarančovú šťavu a maslo, čím...

Nakladané lososové plátky s cviklou
Lososa zbavíme šupín a tukových prebytkov. Položíme ho na perforovaný plech, ktorý vložíme do klasického plného...