
Chrumkavé tofu so sójovo-sezamovou zálievkou
Tofu zaťžíme medzi papierovými obrúskami a necháme cca 15 minút stáť.

Mrkvovo makový koláč s tekvicovým pyré
Nastrúhame si mrkvu na jemno. Hnedý cukor pomelieme na múčku. Zmiešame všetky suroviny na cesto,...

Sušienky z ovsených vločiek na dva spôsoby
Tento recept som našla v časopise Gourmet, bezlepková a vegánska úprava je podľa mňa.

Sladké fit truffles z cíceru
Milujem sladké! No kto nie?! ... A čo tak zdravé a chutné dohromady? Tak som skúsila...

Tofu masala
Fantastické vegánske jedlo s nádychom Indie. Zvládne ho naozaj každý akurát je potrebné zohnať správne suroviny...

Karfiol bez vyprážania
Už som pridala radu ako urobiť kura bez vyprážania, syr bez vyprážania a tu je ďalší...

Bezlepkové buchty
Dlho som hladala recept na bezlepkové domáce buchty, ktoré robieva z klasickej múky moja babka...

Lečový guláš ŠAMÁNIA
Druhú polovicu zaváraného bioleča som pripravila na jemne orientálnejší štýl použitým korením a sladkou smotanou, ktorou...

Banánové soufflé
Z bielok si vyšľaháme sneh a pridáme vidličkou roztlačené banány. Zmes rozdelíme do misiek (ja som...

„Sviečková“ z červenej repy
Dosť dlho som hľadala alternatívu ako pripraviť chutnú sviečkovú pre toho, kto nemôže vôbec žiadnu koreňovú...

Syrové rezance so zelenou fazuľkou
Je leto, vonku krásne a k tomu fakt "poriadne" teplo ;-)) niekedy nemáme náladu na vystávanie v...

Tekvicové rezy
Jedla tekvica je oblubenou surovinou am. kuchyne, v slanych aj sladkych receptoch . Najcastejsie je zlozkou...

Jogurtové guľôčky s chuťou jahôd a kokosu
Tento veľmi dobrý recept vznikol z ingrediencií, ktoré ponúkla špajza. Preto som neudala ani množstvá...

Vyprážaná vianočka s mätovým dipom
Vianočku nakrájame na tenšie plátky s hrúbkou asi pol centimetra. Medzi dva plátky vianočky poukladáme nadrobno nakrájanú čokoládu. Do...

Sýta pestrá polievka Drevorubačka
Táto polievka je naozaj taká pre drevorubačov, výživná, pre dobré zasýtenie, takže po nej...

Plnený baklažán
Baklažány umyjeme a pozdĺžne prekrojíme na polovice. Vo vyhriatej rúre nasucho pečieme cca 20 minút...

Cviklové tiramisu
Neviem prečo, ale cviklu nejedávam až tak často. V tomto období ju jeme o niečo...

Kurča z jedného hrnca podľa Gertrúdy
Už som Vám dávnejšie predstavil útlu KK „Spoonbread & Strawberry Wine“ od Norma Jean a Carole Darden,...