Foto: jenni
Mrkvovo-zázvorová polievka je vynikajúca hlavne na sychravé a chladné dni, pretože výborne zahreje organizmus a vďaka zázvoru je aj veľmi zdravá a vhodná napríklad Zobraziť celý popisMrkvovo-zázvorová polievka je vynikajúca hlavne na sychravé a chladné dni, pretože výborne zahreje organizmus a vďaka zázvoru je aj veľmi zdravá a vhodná napríklad aj pri chorobe. Ten, kto má rád pikantné jedlá si na nej zaručene pochutí.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si 750 ml vývaru, na ktorý použijeme len 1 kocku, aby vývar nebol príliš slaný. Ošúpeme mrkvu a čerstvý zázvor a nastrúhame na jemno. Očistíme si cibuľu a nakrájame na malé kocky.
- 2
Na oleji opražíme cibuľku do zlata a pridáme nastrúhanú mrkvu a jemne podusíme. Na záver dusenia pridáme nastrúhaný zázvor. Zalejeme vývarom a približne pol hodinu varíme na malom ohni.
- 3
Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka a dochutíme kurkumou. Kto má rád pikantné môže dochutiť ešte mletým zázvorom. Do malej misky nalejeme olivový olej a pretlačíme doňho strúčik čerstvého cesnaku. Polievku podávame s opečeným chlebom, ktorý potrieme cesnakovým olejom. Polievku môžme dozdobiť opraženými dyňovými semienkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu