Medovo - sezamové sójové kocky fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 22. mája 2011

Suroviny

200 g
Cestíčko:
8 PL
4 PL
2 PL
4 PL
2 PL
1 - 2 PL
 na vyprážanie
Medovo - sezamová omáčka:
7 PL
3 - 4 PL
4 PL
4 PL
1/2 pohára
 a korenie podľa chuti




Postup

  1. 1

    Sójové kocky varíme v osolenej vode 30 minút. Scedíme, necháme mierne vychladnúť a vyžmýkame.

    Medovo - sezamové sójové kocky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misy dáme všetky suroviny na cestíčko.

    Medovo - sezamové sójové kocky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dobre premiešame. Malo by mať hustotu palacinkového cesta.

    Medovo - sezamové sójové kocky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Sójové kocky pridáme do misy s cestíčkom. Premiešame, aby sa kocky obalili zo všetkých strán. Necháme 10 minút odstáť. Občas premiešame.

    Medovo - sezamové sójové kocky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na panvici rozohrejeme trochu oleja a kocky postupne vysmážame dochrumkava.

    Medovo - sezamové sójové kocky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na omáčku si v panvici zmiešame všetky suroviny uvedené v rozpise (okrem sezamových semienok).

    Medovo - sezamové sójové kocky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na miernom ohni varíme, kým sa omáčka nezredukuje a nezíska hustejšiu lepkavú konzistenciu.

    Medovo - sezamové sójové kocky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na suchej panvici opražíme sezamové semienka.

    Medovo - sezamové sójové kocky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Sójové kocky prelejeme omáčkou, premiešame a posypeme sezamovými semienkami.

    Medovo - sezamové sójové kocky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Podávame s ryžou.

    Medovo - sezamové sójové kocky (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

kata50
Tak toto je niečo pre môjho syna. Ukladám mu :-))
lovie
Skvělé, jen nevím, zda se dostanu k hroznovému oleji. Má hodně specifickou chuť, nebo by šel nahradit i jiným?(sezamový, arašídový..)
...jinak lákavé, ukládám si :)
tornadolue
sójové mäso som pred istým časom prestala jesť, ale toto jednoducho musím vyskúšať
sylvinka
Zasa jeden super recept,@kata50 ,tiež pre môjho syna... Keď to videl,až mu očká zažiarili:-)))
tetuska
sójové som nerobila už dávno, pri postupe sa mi zbiehali slinky...
zirafninka1
Dakujem! Ono aj to samotne cesticko a len opiect na troche oleja je fajn..aj bez tej medovej zalievky. Hroznovy olej nema vyraznu chut, nahradi ho akykolvek. Bez problemov.
tornadolue
@lucylee sóju jedávam, ale najmä vo fermentovanej podobe ako napr. tofu. Sójové mäso je niečo úplne iné, iný spôsob spracovania sóje a nutričná hodnota je oproti fermentovaným výrobkom minimálna. Na tie si ja dávam veľký pozor, takže som sójové mäso radšej vyradila, aby "nezaberalo miesto" iným potravinám. Ale s týmto receptom som ochotná porušiť to :)
tornadolue
teda fermentované sú asi tempeh a miso a tofu sa vyrába vyzrážaním ako syr, tak neviem, čo presne to je
alenka0901
Dnes som to spravila na obed. Vrelo odporúčam každému to vyskúšať, nemá to chybu. Dokonca si nabral aj môj manžel, ktorý soju vôbec nemusí. J
janikbj
ejha, toto sa mi veľmi pozdáva. tiež máme radšej tofu ako sójové mäso,ale toto vyzerá tak krásne, že určite vyskúšam :-) ďakujem za recept
guappa
skusila som, je ine, ale chutne.-) odporucam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia