Nátierka Wellington
Jablká ošúpeme, nastrúhame nahrubo a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Ananás necháme odkvapkať a...
Hubový olovrant
Chutný, ľahký , nenáročný na prípravu. Najradšej ho pripravujem vtedy, keď už máme mäsa vyše hlavy.
Lievance zo staršieho pečiva
Potrebujeme: staršie pečivo, biely jogurt, vajíčko, vanilkový cukor, lyžičku sóda bicarnony. Postup: pečivo...
Kuracie palacinky
Na masle usmažíme cibuľu, pridáme kuracie prsia, osolíme a okorením. Mäso opečieme, zalejeme...
Sladko-kyslé grilované ražniči
Komerčný recept<br /> Grilované ražniči obalené krásnou žltou farbou posypte nadrobno nakrájanými čili papričkami a koriandrom, zalejte...
Voňavé krídelká s arašidovým dipom
Kuracie krídelká nakrájame cez jednotlivé kĺbiky a mäso nakrojíme. Citrónovú trávu, kafírové listy, cesnak a sladkú...
Jarné temari sushi
Mnohým našincom nori riasy veľmi nechutia, toto je príjemná obmena, ako si sushi vychutnať i...
Mandarínkový koláč s tvarohom a mandľami
Šťavnatý, jemný ako pavučinka a extra chrumkavý vďaka mandliam. Tajomstvom úspechu tohto koláčika je...
Hrušky ako uhorky
vyskúšala som, mne chutili, lebo mám radšej slané veci
Deduškové záviny
Zo surovin vypracujeme pruzne cesto a natenko ho vyvalkame . Naplnime ho kapustou, osmazenou slaninkou, posypeme solou,...
Cestoviny s redkvičkovou omáčkou
Urodilo sa mi na záhradke veľa redkvičky a ešte viac listov. Nevyhadzujem ich, ale doma...
Studený zemiakovo –brokolicový krém
Zemiaky dáme variť so soľou, bobkovým listom a novým korením. Po uvarení ich rozmixujeme ručným...
Calzone so salámou a plesňovým syrom
Vynikajúca plnená preložená pizza, určite odporúčam:)
Jablkovo-chrenový bosniak
Mám rád vôňu a farbu polievok a neváham meniť toto „obyčajné“ jedlo na gurmánsky zážitok. Chce to len odvahu kombinovať chute, improvizovať,...
Pečená nektárinka s plnkou z celozrnných sušienok
a aby to nebolo len tak bez fantázie tak doplníme o jogurt so škoricou, opečené orechy...
Konfitovaný zubáč v čokoládovom masle so zelerovým pyré
Prepájanie chutí a experimentovanie ma neskutočne bavi. Zdolávať a prijímať stále nové a nové výzvy...
Grilované ovocné kebaby
Kivi dostalo meno podľa novozelanskeho vtáka, ktorý nevie lietať. Keďže nemá prirodzených nepriateľov, nechcelo...
Čokoládové suflé s pomarančom a mrveničkou
Suflé: Okrúhle formičky s priemerom 5 cm a výškou 6 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou a dáme...
Babičkine tortičky
Z múky, masla, cukru, korenia, uvarených žĺtkov a vajca vypracujeme cesto, ktoré...
Baklažánovo-paradajkové vežičky
Tento recept našla moja mama v nejakom časopise a tak som jej ho spravil.
Bábovka z Mily
Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a žĺtkami do peny. Následne do peny vmiešame ušľahaný sneh z...