Mrazená čokopologuľa s bielym krémom a višňovým želé
Jaromír Štefanovič
šéfkuchár reštaurácie ZORNO v Lozorne, 13. marca 2019
šéfkuchár reštaurácie ZORNO v Lozorne, 13. marca 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
500 g (54 %) |
|
500 ml |
|
150 g |
|
3 ks |
|
Krém z bielej čokolády: | |
200 g (28 %) |
|
200 g |
|
200 g |
|
50 ml |
|
Višňový gél: | |
200 g |
|
2 g |
|
z 1 citróna |
|
Postup
-
1
Cukor s vajcami vyšľaháme dopenista, pridáme roztopenú čokoládu a na záver pridáme vyšľahanú smotanu. Naplníme formy v tvare pologule a dáme zamraziť. Potom vydlabeme pomocou lyžičky v strede jamku a naplníme krémom z bielej čokolády.
- 2
Krém z bielej čokolády: Smotanu dáme zohriať, pridáme polámanú čokoládu a premiešame. Odstavíme a zašľaháme do zmesi creme fresh a mascarpone a necháme stuhnúť.
- 3
Višňový gél: Višňové pyré dáme zohriať do bodu varu, pridáme šťavu z citróna, potom xantán, krátko prevaríme a odstavíme, necháme vychladnúť a stuhnúť.
Tiež Čokoládová zmrzlina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu