Mrazená čokopologuľa s bielym krémom a višňovým želé
			   Jaromír Štefanovič
šéfkuchár reštaurácie ZORNO v Lozorne, 13. marca 2019
		   
		   šéfkuchár reštaurácie ZORNO v Lozorne, 13. marca 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 500 g (54 %) | 
                                                             | 
                                                    
| 500 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| Krém z bielej čokolády: | |
| 200 g (28 %) | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 ml | 
                                                             | 
                                                    
| Višňový gél: | |
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 g | 
                                                             | 
                                                    
| z 1 citróna | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Cukor s vajcami vyšľaháme dopenista, pridáme roztopenú čokoládu a na záver pridáme vyšľahanú smotanu. Naplníme formy v tvare pologule a dáme zamraziť. Potom vydlabeme pomocou lyžičky v strede jamku a naplníme krémom z bielej čokolády.
- 2
 Krém z bielej čokolády: Smotanu dáme zohriať, pridáme polámanú čokoládu a premiešame. Odstavíme a zašľaháme do zmesi creme fresh a mascarpone a necháme stuhnúť.
- 3
 Višňový gél: Višňové pyré dáme zohriať do bodu varu, pridáme šťavu z citróna, potom xantán, krátko prevaríme a odstavíme, necháme vychladnúť a stuhnúť.
Tiež Čokoládová zmrzlina:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu