Čokoládová zmrzlina
Čokoládová zmrzlina

Mrazená čokopologuľa s bielym krémom a višňovým želé

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár reštaurácie ZORNO v Lozorne, 13. marca 2019
Mrazená čokopologuľa s bielym krémom a višňovým želé
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

500 g (54 %)
500 ml
150 g
3 ks
Krém z bielej čokolády:
200 g (28 %)
200 g
200 g
50 ml
Višňový gél:
200 g
2 g
z 1 citróna




Postup

  1. 1

    Cukor s vajcami vyšľaháme dopenista, pridáme roztopenú čokoládu a na záver pridáme vyšľahanú smotanu. Naplníme formy v tvare pologule a dáme zamraziť. Potom vydlabeme pomocou lyžičky v strede jamku a naplníme krémom z bielej čokolády.

  2. 2

    Krém z bielej čokolády: Smotanu dáme zohriať, pridáme polámanú čokoládu a premiešame. Odstavíme a zašľaháme do zmesi creme fresh a mascarpone a necháme stuhnúť.

  3. 3

    Višňový gél: Višňové pyré dáme zohriať do bodu varu, pridáme šťavu z citróna, potom xantán, krátko prevaríme a odstavíme, necháme vychladnúť a stuhnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia