Mrazená čokopologuľa s bielym krémom a višňovým želé
Jaromír Štefanovič
šéfkuchár reštaurácie ZORNO v Lozorne, 13. marca 2019
šéfkuchár reštaurácie ZORNO v Lozorne, 13. marca 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 500 g (54 %) |
|
| 500 ml |
|
| 150 g |
|
| 3 ks |
|
| Krém z bielej čokolády: | |
| 200 g (28 %) |
|
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 50 ml |
|
| Višňový gél: | |
| 200 g |
|
| 2 g |
|
| z 1 citróna |
|
Postup
-
1
Cukor s vajcami vyšľaháme dopenista, pridáme roztopenú čokoládu a na záver pridáme vyšľahanú smotanu. Naplníme formy v tvare pologule a dáme zamraziť. Potom vydlabeme pomocou lyžičky v strede jamku a naplníme krémom z bielej čokolády.
- 2
Krém z bielej čokolády: Smotanu dáme zohriať, pridáme polámanú čokoládu a premiešame. Odstavíme a zašľaháme do zmesi creme fresh a mascarpone a necháme stuhnúť.
- 3
Višňový gél: Višňové pyré dáme zohriať do bodu varu, pridáme šťavu z citróna, potom xantán, krátko prevaríme a odstavíme, necháme vychladnúť a stuhnúť.
Tiež Čokoládová zmrzlina:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu