Praženicové rožky na petržlenovom peste
David Kollár
šéfkuchár reštaurácie Par Café v Bratislave, 1. októbra 2015
šéfkuchár reštaurácie Par Café v Bratislave, 1. októbra 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z droždia, vody a cukru pripravíme kvások, ktorý vmiešame do múky spolu s olejom a vymiesime cesto. Necháme 40 minút kysnúť.
- 2
Medzitým na oleji urestujeme nakrájanú cibuľku a urobíme praženicu. Naplníme štvorce rozvaľkaného cesta a zvinieme. Pečieme približne 25 minút.
- 3
Pesto pripravíme tak, že vňať, parmezán, oriešky, cesnak, soľ a korenie zmixujeme dohladka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu