Praženicové rožky na petržlenovom peste

David Kollár
šéfkuchár reštaurácie Par Café v Bratislave, 1. októbra 2015
Praženicové rožky na petržlenovom peste
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
25 g
200 ml
300 ml
100 g
10 g
10 g
4 ks
35 g
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Z droždia, vody a cukru pripravíme kvások, ktorý vmiešame do múky spolu s olejom a vymiesime cesto. Necháme 40 minút kysnúť.

  2. 2

    Medzitým na oleji urestujeme nakrájanú cibuľku a urobíme praženicu. Naplníme štvorce rozvaľkaného cesta a zvinieme. Pečieme približne 25 minút.

  3. 3

    Pesto pripravíme tak, že vňať, parmezán, oriešky, cesnak, soľ a korenie zmixujeme dohladka.

Diskusia k receptu

frezia
Nie je tam chyba? Nepozdava sa mi to mnozstvo tekutin. 300 g muky a az 200 ml olej a 300 ml vody? Chcela som to vyskusat, ale tym mnozstvam akosi nedoverujem.
evanaaa
Je to zaujímavé, škvarenina ako plnka a môže byť aj dobré, ale takisto sa mi nezdá pol l tekutín na to malé množstvo múky a ešte aj 4 vajcia......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia