Pohánkovica s cícerom a kolienkom
Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 8. júna 2014
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 8. júna 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Deň vopred namočíme cícer do studenej vody. Pred varením ho dôkladne opláchneme pod tečúcou vodou. Očistenú a nakrájanú cibuľu s cesnakom osmažíme na tuku. Podlejeme vývarom, pridáme cícer a údené koleno. Na miernom ohni varíme, kým cícer nie je mäkký.
- 2
Koleno vyberieme a necháme vychladiť. Do polievky pridáme pohánku a varíme ešte 10 minút. Podľa potreby dochutíme soľou, čiernym korením a majoránom.
- 3
Do hotovej polievky pridáme mäso a servírujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu