Pohánkovica s cícerom a kolienkom

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 8. júna 2014
Pohánkovica s cícerom a kolienkom
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
2 strúčiky
50 g (alebo masť)
1 ks
80 g
100 g
1 l




Postup

  1. 1

    Deň vopred namočíme cícer do studenej vody. Pred varením ho dôkladne opláchneme pod tečúcou vodou. Očistenú a nakrájanú cibuľu s cesnakom osmažíme na tuku. Podlejeme vývarom, pridáme cícer a údené koleno. Na miernom ohni varíme, kým cícer nie je mäkký.

  2. 2

    Koleno vyberieme a necháme vychladiť. Do polievky pridáme pohánku a varíme ešte 10 minút. Podľa potreby dochutíme soľou, čiernym korením a majoránom.

  3. 3

    Do hotovej polievky pridáme mäso a servírujeme.

Diskusia k receptu

sjuz
Tak toto sa mi páči veru...ukladám:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia