Marinovaná hruška s piškótovými obláčikmi
Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela**** v Starom Smokovci, 23. októbra 2018
šéfkuchár Grandhotela**** v Starom Smokovci, 23. októbra 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
100 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Piškóta: Z vajec, kryštálového cukru, múky, oleja a citrónovej kôry upečieme piškótu, ktorú pri podávaní natrháme na kúsky a pokvapkáme sirupom z hrušiek.
-
2
Hrušky: Z 1 dielu vody, 1 dielu cukru, zo škorice, z anízu, badiánu a citrónovej šťavy vyrobíme sirup, v ktorom varíme 5 minút hrušky. Tie necháme chladnúť v sirupe.
-
3
Pena: Vyšľahanú šľahačku s práškovým cukrom zmiešame so syrom mascarpone.
Diskusia k receptu