Marinovaná hruška
Marinovaná hruška

Marinovaná hruška s piškótovými obláčikmi

Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela**** v Starom Smokovci, 23. októbra 2018
Marinovaná hruška s piškótovými obláčikmi
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
100 minút
príprava

Suroviny

140 g
2 ks
60 g
30 g
4 ks
200 g
200 g
10 g
Na sirup:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Piškóta: Z vajec, kryštálového cukru, múky, oleja a citrónovej kôry upečieme piškótu, ktorú pri podávaní natrháme na kúsky a pokvapkáme sirupom z hrušiek.

  2. 2

    Hrušky: Z 1 dielu vody, 1 dielu cukru, zo škorice, z anízu, badiánu a citrónovej šťavy vyrobíme sirup, v ktorom varíme 5 minút hrušky. Tie necháme chladnúť v sirupe.

  3. 3

    Pena: Vyšľahanú šľahačku s práškovým cukrom zmiešame so syrom mascarpone.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: