
Battenberg
Tento recept je skoro ako original, ale nie uplne. Do original battenberg sa dava cervene...

Šošovicová polievka
Do hrnca dáme šošovicu a dobre ju prepláchneme vo vode. Čistú šošovicu zalejeme asi 1 litrom...

Výborná plnka na vianočné koláče
Na vianočné koláče používam výbornú plnku... je ľahká a urobím si ju deň dopredu....

Grilované jahňacie kotlety
Jahnacina patri medzi nase najoblubenejsie mäsa. Charaktericku vonu jahnacieho mäsa, ktora mnohym vadi, ovplyvnuje...

Waffle - Vafle - národné jedlo Belgicka
Belgické waffle sú jediným národným jedlom, ktoré je populárnejšie v inej krajine, než vo svojej...

Zapekané rizoto s párkom a lečom
Prebratú a umytú ryžu necháme odkvapkať. Na rozohriatom oleji ryžu opražíme, zalejeme 600 ml vody...

Vyprážaná Sabi hrudka
Žiaden veľký recept, skôr vám chcem dať do pozornosti tento výborný syr na vyprážanie, ktorý...

Kuskus na sladko - s makom a ovocím
Priznávam sa dobrovoľne - kuskus je moja najmenej obľúbená cestovina - nejako mu neviem prísť na chuť....

Koložvárska
Notoricky známe jedlo. My ho voláme takto, len prídavným menom, stačí, všetci vedia,...

Pečené kura na leči so slaninkou
Tento recept je od mojej babky a je fakt super jednoduchý. Pri pečení to úplne famózne...

Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska
Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...

Panenka na paprike
Cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na panvici. Pridáme panenku, nakrájanú na kolieska a na cibuľke...

Bravčové rolky plnené kyslou kapustou
Neodolatelná kombinácia bravčového mäsa a kyslej kapusty.

Tabouleh z Maroka s kuskusom
Tabouleh je populárny ľahký osviežujúci šalát v arabských krajinách, veľmi obľúbený v Maroku, Libanone, ...

Banícke závitky s kyslou kapustou
Tyto závitky vzpomínal můj přítel, který pracoval 30 let na šachtě, že jim je dělali...

Kurací steak s grilovanou zeleninou
nafiletujeme prsia na velke platky, ktore mozeme jemne rozklepat. opecieme nasucho na panivici a zaroven...

Massaman kuracie karí
Jednoduché thajské jedlo, ktoré obsahuje dve hlavné prísady, bez ktorých sa uvariť naozaj nedá a...

Môj boršč
Mám dojem, že koľko krajín bolo v bývalom ZSSR, toľko obmien boršču sa varilo. Základom všetkých...

Kalerábové halušky
Mám veľmi rada halušky zo zemiakového cesta. Chcela som vyskúšať niečo nové a zvolila som namiesto...

Tagliatelle s mletým mäsom
Cibuľu si upražíme, pridáme pomleté mäso / ja som dal hovädzie zadné a pomlel som si...

Zemiaková placka EXTRA
Máte chuť na trochu sýtejšiu večeru bez mäsa? Vyskúšajte chrumkavú zemiakovú placku so zeleninovou omáčkou a syrom. Úspech...

Cuketové rezance s tuniakom a paradajkami
Nízkokalorický rýchly letný obed alebo večera...

Cviklový prívarok a cviklové fašírky
Toto jedlo som jedol, pred mnohými rokmi na fuškách. Tak som ho oprášil a viac...

Škoricové sušienky
Tento recept som našla na jednej stránke pre mamičky. Po vyskúšaní receptu, veru už...

Kandizované ovocie, pomarančová kôra
Má sa použiť zrelé, ale tvrdé ovocie, alebo pomarančová kôra.

Mäsové guľky v omáčke
jednoduché, rýchle a chutné jedlo

Panakota s bazovým sirupom
Želatínu namočíme do studenej vody asi tak na päť minút, do hrnca nalejeme smotanu na šľahanie,...

Tradičná doma pečená višňová štrúdľa
Každý rok na Petra Pavla ťahám ručne cesto na višňovo orechovú a višňovo makovú štrúdľu, ...

Čínske rezance s kačkou
Pečené kačacie prsia si nakrájame na kocky a dáme na rozpálenú panvicu trošku osmažiť do chrumkava (ja...