Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
sobon
„Čertove hrudky (fotorecept)”
Ked som bola dieta, moja babina davala do vianocnych kolacikov rumu tiez pozehnane🙂a lepsie som nikdy nejedla, to dnes detom vsetko bez cukru bez rumu, jak keby neviem co by sa im stalo, aj likerove vajicka nam davala a ako nam chutili😂😂 a pritom som uz dospela a mam sama dcerku a alkohol vobec nepijem, ale v kolacikoch je podla mna super😉takze ziadnu ujmu my nesposobila🙂🙂paradne gulicky si spravila👍
martina0812
„Zeleninový boršč”
čo sa týka boršču, toto bola moja premiéra. Nikdy predtým som ho neochutnala, takže netuším, ako by mal chutiť mäsitý boršč. Ale takto pripravený mi chutil veľmi, robila som ho minulý víkend a idem ho robiť znova. :D Pretlaku som dala ale asi 3x toľko. Polievočka je sýta, má krásnu farbu a je naozaj chutná. Trochu som sa bála tej cvikle, pretože cviklu z duše neznášam, ale tuná sa medzi tou zeleninou stratila a polievka po nej vôbec nerazí, čoho som sa bála.
sovka62
„Prenosná elektrická rúra”
Jednu mam uz roky na chalupe. Bez problémov upecie bravcove maso, hydinu kolace a ma aj otocny gril. Mam len ruru, ale videla som aj takú, ktora ma navrchu dve platnicky na varenie. Taku nepotrebujem, nam sporak na pevne palivo, vari sa na nom skvele, ma ja ruru, ale v tej neviem piect.
gordon67
„Vianočné bryndzové oblátky (fotorecept)”
všade narážam na tento recept,ktorý si ľudia skopírujú a fejknú ho hore dolu ...predovšetkým . ide o nedostatočne vychutený recept , kopec nadbytočnej múky .nepáči sa mi a ani by som ho takto nerobil. K bryndzi určite pridať aspoň pár lyžíc strúhaného parmezánu ,alebo skrátka pridať viac bryndze, podstatne znížiť množstvo múky ,zvýšiť množstvo soli, k 1/2 l mlieka pridať vždy! aj deci horúcej vody, rascu radšej mletú, a zásadne pridať aspoň lyžičku mletej červenej papriky , a aj sušeného granulovaného cesnaku na dochutenie , inak vám vznikne fádne neslané nemastné múčne dačo., ale určite nie klasické domáce slané chutné oblátky.
rolandox
„nepodarené veterníky”
Chlapi, k nepodarenym veternikom su dolezite tieto veci:
1) Pocas pecenia neotvarat trubu. Otvoris trubu a je koniec. Sleduj sfarbenie baterkou cez sklo truby.
2) Veterniky musia byt upecene do zlatista, tzn. je tam zapecene cesto, krusta
3) Po upeceni hned neotvaraj trubu, vypni ju a pootvor, nech teplota klesne pomalsie
bugout
„Toasty s volským okom (fotorecept)”
Kuka evidente trápi, že chlieb je pečený na sucho a nie na masti... Ja preferujem tiež chlieb na sucho. Keď sa chlieb opeká na nejakom tuku je mi z toho vždy zle niekoľko hodín... A tá rada od francúzskeho kuchára poteší ak sa podelíte.