Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 338 najnovší komentár dnes 18:08
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 367 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 338 najnovší komentár dnes 18:08
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 42 najnovší komentár dnes 15:11
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 7 najnovší komentár 16. apríla 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 174 najnovší komentár dnes 18:08
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Zapekaná bravčová panenka v slaninke VIDEO
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Krémové kuracie karí pečené v rúre VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Pudingovo-šľahačkové poháre s likérom a čokoládou VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Veľkonočná plnka: Zistite, čo všetko do nej môžete dať, aj ako ju upiecť pekne nadýchanú a šťavnatú
-
Víkendové pečenie: 11 receptov na vynikajúce koláče s kyslou smotanou
-
Jednoduché a predsa výborné: 10x lekvárové taštičky. Pečie ich aj herečka Eva Pavlíková, vyskúšajte aj jej recept
-
11 receptov na veľkonočné rolády: Krásne na pohľad, lahodné na jazyku. A prezliecť do nich môžete aj známe zákusky!
-
Čokoládová, kokosová, karamelová aj mrkvová: 9 receptov na veľkonočnú tortu. Jedna vám vystačí na celé sviatky
-
Sýty prívarok: 9x zemiaky nakyslo. Perfektne ladia so špekáčikom, s fašírkou ale aj pečenou krkovičkou
-
Pestré farby a lahodná chuť: 9x vajíčková tlačenka, chuťovka ako stvorená na veľkonočné pohostenie
Ale inak, mas pravdu. Viem, ze sa do moriakov robi plnka aj z gastanov, na to som si vsak nezmyslela. A kedze som ju trosku osladila, uz do moriaka nebude ;-).
... dnes:
"Portobello" paprikáš, nokerle 😋
Plnený bravčový rezeň (šunka, syr, medvedí cesnak)
Pardon - preklep... zauJimave som chcel napisat.
Uz len zohnat tie vajicka :-)
Ahoj, môžem aj ja poprosiť link na tú múku?
Pri mojom stravovaní nedostatok vitamínu A nehrozí. On sa nachádza v mnohých potravinách - všetky zelené listy (kapusta, kel, špenát, mangold), petržlenová vňať, pečeň, kalerábové listy, brokolica, kukurica, tekvice, vaječný žĺtok,...atd.
Pekný deň:)
Dobrý deň, vajíčka sa uvaria a prirodzene spoja. Následne, keď tam pridáte ryžu a premiešate, kúsky praženého vajíčka sa rozdelia a premiešajú rovnomerne :)
Prajeme dobrú chuť.
Děkuji za upřesnění, že ta houbová chuť v chlebu po upečení zůstane. Pochybnost mi vyvolávají václavky obsahující termolabilní jed ( proto se václavky předvařovat musí ), který se při pečení rozloží. Já houbový prach také dělám z nekonzumovatelných nožiček - nejraději z bedel, kterých letos bylo "neúrekom!", které jsou výrazně aromatické.
Musím s lítostí konstatovat, že jste k vaší škodě tak předpojatá, že mou dokonalou lahůdku nejste schopna ochutnat ani poslepu. V naší domácnosti se snad mrkev konzumuje na kolečka (nikoliv krájená, ale "zahradnická" 😉). Takže si aspoň zajistěte nutný přísun vitaminu A (vstřebatelného jen po rozpuštění v tuku) oranžovými "jam" batátovými hranolky smaženými na másle ghií na pánvi nebo obyčejné fritéze, nikoliv horkovzdušné. Pozor, nesolit předem, jinak se rozpadnou na kaši dříve než se usmaží a tuk obarví.
K tomuto chlebu: Používam doma urobenú drť. Na jeseň zbieram podpňovky (václavky), rastú mi priamo na záhrade a blízko nej. Nožičky majú pevnejšie, takže klobúky použijem klasicky, a nožičky vysuším. Potom ich rozmixujem a dám do sklenenej fľaše. Toto používam nielen v tomto chlebe, ale aj do jedál, kde potrebujem hubovú príchuť.
V chlebe je ich cítiť veľmi jemne, samozrejme chlieb nenatriem marmeládou, ale maslom to ide v pohode, používam ho k "slaným" jedlám. Huby cítiť, ale jemne.
Máte lepší oko, teď už také vidím ten cícer navíc. Horší je, když v rozpisu surovin něco oproti fotce chybí očividně. Zde se jedná zřejmě o recept, přejatý do Magazínu z jiného zdroje.
kedysi davno som ich aj sem pridal ,zaujmava kombinacia , ryba, zelena fazulka a kari pasta.