Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 124 najnovší komentár včera 21:12
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 124 najnovší komentár včera 21:12
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Nyja: Dubčekove rožky 34 najnovší komentár 5. mája 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 354 najnovší komentár 1. mája 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 42 najnovší komentár 29. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 124 najnovší komentár včera 21:12
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 46 najnovší komentár 1. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Domáce kváskové tortilly +video
-
Tyčinky z dubajskej čokolády
-
Jemná krémová pórová polievka s krutónmi +fotopostup
-
Kačka pečená na zemiakoch a batatoch +fotopostup
-
Orechová roláda s mandľovým krémom
-
Koláčiky z lístkového cesta s fetou, so špargľou a s parmskou šunkou
-
Niva cestoviny so slaninkou a s kukuricou
-
Pečená krkovička - nebíčko v papuľke +fotopostup
-
Jablková palacinka pečená v rúre +fotopostup
-
Mäkučká krkovička v lahodnej omáčke +video
-
Krémové rezy s jablkovo-smotanovo-pudingovou plnkou +fotopostup
-
Pečené kuracie stehná na zelenine +fotopostup
-
Jemný krupicový jablčník bez tuku
-
Ako uvariť hovädzí vývar +video
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom VIDEO
-
Chrumkavé čokoládové veľkonočné hniezda VIDEO
-
Víkendové pečenie: 11 receptov na vynikajúce koláče s kyslou smotanou
-
Od pondelka do nedele: Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
13x špagety: Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí
-
Najobľúbenejšie recepty: Španielsky vtáčik, obrátené rezne aj sviečková na smotane. 10x nedeľná klasika z hovädzieho mäsa
-
TOP rebríčky: Pečenie na sviatky, sezónne bylinky aj vajíčka. Pozrite si tie najlepšie recepty uplynulého mesiaca
-
Jemné mäsko: 12x bravčová panenka. Vyskúšajte ju aj podľa receptu moderátorky Karin Majtánovej a rovno s dvoma plnkami
-
Malý trik s veľkým efektom: Chcete, aby bol váš koláč nadýchaný? Stačí urobiť túto jednoduchú vec
Len tak pre zaujímavosť, milá @redakcia , keď pripravíte recept, kto to potom zje?
:-)))
Dobré ránko, @zolik . Nechcem ti protirečiť…. Ale :-)) ….
Kedysi bola zásada, že k mäsu červené a k rybe biele. Áno, väčšinou je k rybe biele víno a keď si niekto nieje istý, tak keď bude servírovať biele nič nepokazí.
U nás bývajú "catas de vino" ochutnávky vín spojené s jedlom. Ak je ryba "modrá", ako tuniak alebo sardinky, hodí sa aj mladé červené. Kľudne sa môže dať aj k treske alebo ružovom pstruhovi.
Tiež sa hovorilo, že červené víno nesmie byť v chľadničke a má byť izbovej teploty. Problém je v tom, že keď kedysi toto povedali, v izbe mali chladno. :-)
Vo viniciach podávajú aj červené chladené. Biele podávajú úplne chladené - pohár je zarosený.
Chodievame na "exkurziu" do viníc, kde nám všetko poukazujú a vysvetlia, a na konci je ochutnávka. Len tak som tam minule spomenula, že nám na SK chutí varené víno :-) … musela som to pánovi asi 3x zopakovať, myslel si, že dobre nerozumel. Vraj je to hriech. Tak som mu povedala, že bodaj by toto boli všetky hriechy čo ľudia robia 😂.
Pekný deň prajem, a ospravedľňujem sa @miloss22 , že som mu highjacked konverzáciu. :-)
Ja mám momentálne v obľube ružové víno a dávam si ho k rybe, mäsu, cestovine …
...a včera večer sa uskutočnila a prvá naša "balkonová" ochutnávka,🙂😋
U nás už drobné vianočné koláčiky "dozrievajú"!...a u vás?
Dakujeme za recept.
K rybe určite biele, nanajvýš ružové.
Měli jste pěkný den, oči vám musely přecházet a bříško se radovat. Je hezké s rodinou společně vyrazit, hezky jste si to užili.
Tvoje maminka byla šikovná, uměla si poradit se zdobením. Obecně si babičky, maminky uměly poradit. Klidně i celý rok pošetřit, aby na Vánoce bylo. Např. ořechy. Když se neurodily, nedejbože párkrát po sobě, babička na nich doslova "seděla", aby bylo na vánoční cukrovíčko.
Měj pohodové dny, naplněné láskou a radostí! papá
Tuším i maminka měla nějaké prastaré skleněné ozdoby. Byly křehké a muselo se s nimi opatrně.
Děkuji za komenty a fotečky. Morčacie masko s br kaší vypadá skvěle, vím, že rybízový kompot milujš - měly jste fajnovou večeři. Líbí se mi i váš pověšený adventní věnec. Ale u toho bych vartovala s hasičákem kvůli těm provázkům!! haha
Hezký večer přeji!
že veltlínske, ale mne sa to nezdá, nie je lepšie červené?
Hezky, povedl se!
Môj výtlačok je už obdratý (ešte textilná väzba!), ošúchaný a pokvackaný po toľkých rokoch používania, ale stále ho opatrujem. Salónky sú na str. 126
Ja mám ešte zopár ozdôb na stromček po mojej starej mame - narodila sa v roku 1905, zaobstarali si ich krátko po sobáši so starým otcom, takže sú to naozaj staré sklené ozdoby, ručne vyrábané a ručne maľované tu na Slovensku. Sklo je oveľa tenšie ako vaječná škrupinka a ozdoby nemajú takmer žiadnu váhu. Keď ich teraz vyberiem pri ozdobovaní stromčeka, odfotím a pridám.
Ak skúsime, tak určite. :)
Vies, ze tu knihu mam aj ja? Ale som si to nevsimla, ze su tam aj salonky.
Cmuk za to :-).
Krasne byvali tie rozpravkove filmy.
Bude vam fajn, ked sa tak stretnete.
Mna tieto spomienky a s nimi spojena clivota najviac chytaju v obdobi Vianoc, vtedy si aj casto poplacem.
My sme dnes boli s detmi a vnucatkami v restauracii velkeho zahradnictva na vianocny "high tea". Tak parada, co bolo vsetko na bufetovych stoloch! Na slano, na sladko, vyborne polievky, paradajkova a horcicova, losos, rozne sunky, syry, salaty, rozne druhy chlebikov, kopu veci na sladko, cokoladova fontana, stavy, caje rozne....tak sme si ozaj pomaskrtili na vsetkom. A hlavne, boli sme spolu.
V tom zahradnictve, to je takmer neskutocne, co predavaju, vianocne ozdoby vo vsetkych moznych farbach, formach, obrovske mnozstvo vyzdobenych stromcekov, rastlin, kvetov! To ani nie je mozne....,kam to speje, ja neviem. Ludia uz ani nevedia, co kupovat.
Ja som kupila vianocnu hviezdu - kvet, ruzovu a zive haluzky ihlicnanu, aby to trosku zavonalo, kedze mame umely stromcek. A este hyacintky, musim si ich este naaranzovat.
A to mi zase prisli spomienky....prv tak nebolo vselijakych ozdob dostat. Moja maminka velmi rada k Vianociam ozdobovala.....a to naschval rozbila vianocnu gulu medzi papierom, valcekom to prevalcovala a tym mala vyrobene blyskaciky. To poprilepovala na sisky a podobne.....
Pokojny vecer, @haji a @vsetci varechaci!
Pekny vecer, pa!