Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
lubkabubkabambulka
„Bábovka bez múky”
Fantastická! Jemučká, páperová, ľahučká,nadýchaná. Práve dopečená a rodinou ochutnaná. Nadšení sme. Tento recept sme hľadali. Raz sme ochutnali takúto bábovku a nešlo mi vtedy do hlavy, ako je možné upicť takú jemnučkú bábovku. Už ju viem aj ja. Ďakujem za recept. A tí, čo píšete, že ju máte hutnú, pravdepodobne ste nevymiešali vajíčka s cukrom dostatočne. Vyskúšajte ešte raz a šľahajte, šľahajte, šľahajte....
mijaita
„Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025”
Snídaně za všechny peníze, snídaně jarní. Houstička do voňava ukřupaná - uchrumkana? :-) vytuněná křenovým, pomazankovym máslem, platkama fenyklu a mrkvičky. Caprese s domácím pestem-nepestem (mix bazalka v oleji NEolivovém), kalamata, echt italská mozzarella. Sobota krásná, slunečná je v rozpuku :-)


tiamostef
„Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025”
@zolik (7.3.2025 22:07)

Tiez poznám trochu tvoju krajinu kde zijes, v tú stranu od aosty ku sionu, tam sa vsak francúzky a potom sme aj viac pochodili do bellinzoli a okolia,. Co sa tyka reči, tak v taliansku je to sranda..kedze "donedávna" tu boli kralovstva či regiony a každý mal a stále má zauzívany ten svoj dialekt, jednoducho taliani,ale dôlezité že sa dohodnú..
Tieto moje gnocchi boli bezvaječné, v zásade cestoviny čerstvé nerobim do zásoby - nemrazím. urobim cesto, nasúlam,nakrájam a "prejdem" cez vidličku...na 500g zemiakov cca 150g múky, bud typ "0" alebo semolina grano duro rimacinata... môj muz je 2v1 italiano DOC aj IGP. stará skola, milanese DOC a napolitano IGP. Áno tradícia tu zohráva dôlezity aspekt(a sú nañ hrdí) a preto vravím že tu treba brať zivot s určitym druhom filosofie,a tak pozdrav toho "tvojho taliana z minifaktúry" že nech mu to frčí v plnej sile ,od srdca. ako sa tu hovorí "perche fare cose male si le puoi fare bene", - načo robit veci zle, ked ich môžes urobit dobre, a tak tu ludia robia veci ako sa to má a prenása sa to do kultúry/kultu žitia..pred nedávnom som videla s podobnou zivotnou filozofiou zaujimavy film....ak budete mat moznost,čas,a chut zhliadnite Adriano Olivetti - La forza di un sogno, má 2 časti,...idem teraz varit, majte sa
zolik
„Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025”
@mijaita (7.3.2025 23:08)
Není nad výmenný obchod. Ten je najlepší! Ja som minulý rok vymieňala so susedou tekvice a cukety za domáce vajíčka. Obojstranná spokojnosť. Len každé ráno som musela sliepky presviedčať aby niesli. 😂
“Vajce a ja” - poznáš?
Nápodobne som na tom bola
Pozdravujem milá M. 😘