Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 81 najnovší komentár dnes 13:29
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 4 najnovší komentár 10. marca 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 81 najnovší komentár dnes 13:29
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 4 najnovší komentár 10. marca 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 41 najnovší komentár 25. februára 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 81 najnovší komentár dnes 13:29
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 29 najnovší komentár 3. marca 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 3 najnovší komentár 10. marca 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Trik, ako jednoducho odstrániť etikety z dóz a fliaš VIDEO
-
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie! VIDEO
-
Nepečené kokosovo-čokoládové kocky VIDEO
-
Piškótový zákusok Včelie bodnutie VIDEO
-
Zemiaková pizza, žiadne cesto ani múka, aj tak chutí perfektne VIDEO
-
Potrebujete vyčistiť zanesenú termosku? Tieto obyčajné kuchynské suroviny vám pomôžu VIDEO
-
Jogurtové pečivo so syrovou plnkou VIDEO
-
TOP rebríčky: Veľkonočné rezy, veterník na plechu aj kysnuté koláče ako pierko. Pozrite si všetky najlepšie februárové recepty
-
Upečte na želanie: 12 receptov na kysnuté záviny. Pozrite sa na tie plnky, každý si príde na svoje
-
Popolcová streda: Dnes sa začína predveľkonočný pôst. 13 tipov, čo variť bez mäsa
-
Svetový fenomén: Ošiaľ menom dubajská čokoláda. Neušla sa vám v obchode? Takto si ju môžete vyrobiť doma
-
Praktické riešenie: 10 receptov, s ktorými pripravíte mäso s prílohou naraz v jednom hrnci
-
Na posledný fašiangový víkend: 11x slané chuťovky v znamení oškvarkov a klobás
-
Prídete si na svoje: 8 receptov na drobné slané pečivo pre všetkých, ktorí zbožňujú olivy
Kedze sme tam určity čas pobyvali, tak som do ich kultury "nakukla", zial nieje to nič pre mña,. severna čast Cantabria, Galicia, Aragón, Castellón Barcelona ano to je "pre mña" spanielsko, potom akoby od valencie dole po andaluziu to je agónia taká zem "vsetkych a nikoho"...
No a andalúzia je akoby iny stát v státe,(to myslim v dobrom, iny svet, aj Granada,to by som povedala že sú to zbytky starého sveta), snazili sme sa na 99% vzdy stravovat taliansky,mercadona a carrefour mali vzdy dobré produkty.
Ako som spominala vzdy ked sme boli na severe, kupovala som si tarta de Santiago (aj do zásoby),. Anjelske vlasy (cabello de ángel), membrillo, no a ich mantecados a polvorones su unikátne...čo vyslovene nemusim je ich suchá paella, a tak isto tomate frito - to je pre mña nepochopitelny produkt ako potravina...
Včera som robila dvojvrstvovy, jablkovy s figovym lekvárom.
Samozrejme, máte úplnú pravdu, text sme upravili. Ďakujeme za upozornenie a prajeme peknú nedeľu.
To som rada...nech sa darí...
...........s omáčkou z pečených paprík, mandlí, liesk.orieškov, oliváča, cesnaku a soli. To jsi delala nebo se u vas koupi?
A kdybys videl, jak "guličkuju" maso na Bali! Mozna nekdy pridam video. Jinak uz to ani ja nedelam! A jak jednoduche! :-)
Osso buco je mana nebeská! Mne chutná neklasická varinta, ne v zelenine. Dlouho jsem ho nemela. Zapojím řezníka :-)
Tento dezert je snáď len pre dospelých, káva predsa nie je vhodná pre deti!
... pekné a určite chutné pripravené jedlo, ale najviac je sloveso "ukuličkovala", to ma pobavilo 🙂
...a keď si to preložím do slovenčiny tak sa pobavim ešte viac..."uguľôčkovala"
... včera:
Osso buco, petržlenovo-cesnakova gremulada s citrónom, zemiaková polokaša...pochutili sme si 😋
Ďakujem za radu. Mám rada iba tmavú a horkú/málo sladkú čokoládu, takže prispôsobím podľa teba. Peknú a dobrú poslednú februárovú nedeľu aj tebe. A všetkým.
Dakujem
Veru vyzerá dobre, musím niekedy skúsiť.
A ako šalát sme mali "xató" - je to kučeravý šalát s olivami, ančovičkami, sušenou treskou alebo tuniakom a s omáčkou z pečených paprík, mandlí, liesk.orieškov, oliváča, cesnaku a soli. Xató je šalát typický z obdobia karnevalu a každá oblasť má ten "svoj".
Ako dezert bolo merengue s jahodami a šľahačkou - tiež karnevalový dezert.
Dobré raňjky si mala :-)
Ja som mala toast potretý oliváčom a rajč.šťavou, šunka, syr, redkvička a avokádo.
A zdravý tanier jahôd a ananásu.
A čo máš ešte rada? :-)
Ahoj, robila som ju už druhý krát. Je ozaj veľmi dobrá, finančne nenáročná a v chladničke vydrží 3-4 dni možno aj dlhšie (u mňa max 4 dni) Prvý krát som penu dávala do šálok. Tento krát do menších zaváracích pohárov a je to praktickejšie. Ja osobne mám horkú čokoládu veľmi rada, tak som z pôvodného receptu ubrala cukor.
Maj sa, a ešte peknú nedeľu, pá
Na tú som už aj ja pozerala ... a ty ju už máš! Palec hore!
Odporúčam vyskúšať je ozaj veľmi dobrá. Efekt je vyšší ako nenáročná príprava, ktorá pozostáva len z troch surovín - horká čokoláda, vajcia a cukor.