Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
tejaja
„Pohánka so šampiňónmi a s baby špenátom (fotorecept)”
Pohánku jedávam od detstva, u nás bola vždy. Kupujem pohánku aj termicky aj mechanicky lúpanú. Termicky lúpanú priamo z mlyna, mechanicky lúpanú od súkromného pestovateľa od Sabinova. Dodáva ju do predajne zdravej výživy. Tú mechanicky lúpanú jem takú, aká je. :))) Nasypem do mištičky, pridám jogurt, drobné ovocie a je to. Výborne mi chrumká pod zubami.
Tú termicky lúpanú používam na jedlá, ale pozor! Pohanku nikdy nevarte. Prichádzate o časť rutínu. Pohánku dám do misky, zalejem vriacou vodou, zakryjem a strčím do perín, ako sa u nás vraví. Čiže jednoducho celú misku zabalím do paplóna a nechám tam cca 30 minút. Potom vyberiem, pohánka je krásne mäkká, a použijem na to, načo chcem. Ak ju dávam do polievky, tak ju nasypem do horúcej polievky po uvarení a odstavení zu ohňa. Kým sa polievka dá jesť, pohánka je mäkká.
Inak tento váš recept je super, kombinácia so šampiňónami je výborná.
Všetkým doporučujem vyskúšať tento recept.:)
tejaja
„Sladké kolieska podľa receptu zo stredoveku (fotorecept)”
@dogagador (21.2.2025 11:12) Môžete vymiesiť všetko naraz, ale z praktického hľadiska je lepšie zmiesiť všetku múku z maslom a potom pridať zvyšok. Lepšie a rýchlejšie sa vymiesi. Ja takto robím aj linecké a akékoľvek iné cesto. Robím to tak, že tú múku s maslom naberám do dlaní a dlaňami zľahka triem, kým z masla nie sú malinké časti. Ale je to jedno, môžete kľudne dať všetko naraz a vymiesiť cesto.

stefanm
„Co dnes vaříte? Február 2025”
... včera (a, pravdepodobne bude aj dnes):

Rýchly, v kuchte duseny bravčový plátok, šampiňóny a k tomu zemiaky na pare, restovana ryža a pivo😋 (dnes, pravdepodobne nebude☹️, o 17:30 polročná kontrola na kardio)

Že vraj..."Matej ľady láme"!...tak u nás -2°C a Matej husto sneží

Užijem si v kľude nový týždeň 🖐️


kucharka
„Co dnes vaříte? Február 2025”
@mijaita (23.2.2025 12:24)
Málokedy to robím doma, je s tým roboty "jak na kostole", tak to skoro vždy kúpim. Omáčka je podobná "romesco", akurát v romesco sa používajú pečené rajčiny a cesnak, v xató surové. Omáčka na "calçots" je tiež podobná.
Ak si dáš do hľadáčika "salsa xató" nájdeš veľa receptov, veď ty vieš po španielsky, nebude to pre teba problém.
Napr.:
 www.abc.es/recetasderechupete/salsa-xato-receta-tr...


Príjemný večer.