Rýchla jablková roláda fotorecept

zlatulik3 - fotkazlatulik3, 17. januára 2014
Rýchla jablková roláda (fotorecept)
Foto: zlatulik3

Rada pozeram kuchársku relaciu kluci v akci a tam asi pred 2mi rokmi som zaregistrovala tento užasný a hlavne velmi rýchly koláčik. A odvtedy Zobraziť celý popisRada pozeram kuchársku relaciu kluci v akci a tam asi pred 2mi rokmi som zaregistrovala tento užasný a hlavne velmi rýchly koláčik. A odvtedy ho robievam dosť často..

30 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
180 g
8 PL
Plnka:
5 - 6 ks
1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Jablká ošúpeme,nastrúhame a pomiešame so škoricovým a vanilkovým cukrom.. Plech vyložíme papierom na pečenie, na to rozložíme nastrúhané jablka..

    Rýchla jablková roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajcia vyšlaháme s cukrom do hustej svetlej hmoty, do nej vmiešame polohrubú muku. Cesto vylejeme na jablka, uhladíme a pečieme vo vyhriatej rúre na 160−170 °C 15−20 minút.

    Rýchla jablková roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ešte na teplý koláč rozprestrieme vlhku utierku, preklopíme druhým plechom a obrátime. Odstránime papier a opatrne stočíme pomocou utierky, pocukrujeme a necháme vychladnúť.

    Rýchla jablková roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Môže sa natrieť aj džemom,alebo posypať grankom...ale my najviac lubime len takto obyčajne..:-) A tu je fotka spred 2 rokov ked som to prvýkrát robila..:-)

    Rýchla jablková roláda (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

smejkad
toto sa mi paci, urcite vyskusam :-)
laka ma do tych jablk dat vanilkovy puding , neskusala si, co to spravi?
jakamaka
Mám rada takéto obyčajné recepty.. a ja si to upravím podľa seba.. že ten odvážený cukor si potom nameriam tiež na lyžice, aby keď budem dávať múku len na lyžice, aby som aj cukor tak dávala a nemusela nič vážiť :):) inak díky za ten tip s jablkami.. práve uvažujem že nám už nejako v pivnici vädnú a končia sezonu, tak najvyšší čas opäť ich prekontrolovať a niečo jablkové upiecť... Vďaka.
1x radost
zlatulik3
@jakamaka , s tymi jablkami maš pravdu..:-) aj mne už vednu a len preto som dnes narychlo spravila koláč..:-)
paeva
tiež si pôjdem na zajtra nachystať nejaké jablká a upečiem podľa teba.vyzerá to jednoducho
elysa
chutná roláda, ja si pamätám, ako moja mama pekávala piškótu na jablkách, potom sa len prevrátila a polievala polevou, mala som ten koláčik rada...
kukulienka71
Šikovné a na pohľad chutné!Veľmi sa mi páči,ked sa recept zjednoduší:-)Tu je to dovedené k dokonalosti...KK*****
salinka
Stále ma niečo dokáže prekvapiť tu na Vareške:-) Roláda sa mi veľmi páči, jednoduchá a určite výborná, ukladám a pečiem.
@mojack , aj tvoje sú perfektné:-)
eviana
Tak túto veľmi rada vyskúšam, vyzerá krásne, sviežo a je jednoduchá na prípravu :) veľmi chválim :)
jakamaka
Možem potvrdiť.. roláda je rýchla a velmi chutná.. neviem či zostane aj k zajtrajšku :):):):)
masa80
Robievam ju velmi často hlavne ked príde nečakaná návšteva, ja som na jablká dala ešte nasekané orechy a aj čokoládu a bolo to tiež výborné.
sev111
ja akurát robím podľa Vášho receptu len som pozmenila suroviny tak uvidím čo to dá inak jabĺčok som dala viac ak sa vydarí pridám foto
elaluk
Vyzerá jednoducho a chutne.Zajtra vyskúšam.
ssentinell
Ahojte, asi mam iny plech, ale na ten moj, aby som to vylozil struhanymi jablkami, tak som pouzil 8 jablk :) a do cesta som dal skoro dvojnasobok muky, aby sa mi to voslo na cely plech :) a na konci ked som urobil tretiu slucku sa mi to trocha zlomilo...Ale je skvelaaaaaa :) nuz peceniu zdar
cien
Chcem sa opýtať či tú ochutenú jablkovú zmes treba vyžmýkat od prebytočnej štavy ktorú pustia.... či to nebude moc mokré ked to dám na ten plech s papierom. Dakujem
vanilka111
@ssentinell , preto sa ti zlomila,lebo si dal veľa múky, na roládu ide do cesta na 1 vajce len 2-3dg múky,potom je cesto pružné :-). robievam rolády, ale upiecť ju spolu s náplňou, by ma nenapadlo. určite vyskúšam,len škoda, že syn, kvôli,ktorému rolády vypekám,ju tentoraz ofrfle,práve kvôli jablkám. keby som dala na tie jablká aj lekvár, pokazím to? Vďaka :-))
zlatulik3
@cien , tu jablkovu zmes netreba vyžmykat..aspon ja to tak nerobim..:-) @vanikla111 , ked upeciem roladu a prevratim tak na tu jablkovu cast niekedy natriem aj džem a až potom zaviniem..alebo posypem grankom či postruham čokoladou...to je len na fantazii..ja som sem dala tu najobycajnejsiu verziu rolady...moja babka napriklad ani jablka nedavala ,len nam upiekla piskotu natrela marhulovym džemom a zavinula..:-) mala nas na krku štyri vnučata vždy cele leto,tak len improvizovala..:-) a mala klud na chvilu..
jermakki
Dakujem za skvely recept, vcera som skusala a rolada mala uspech. Ukladam :-).
ericka
Včera som ju aj ja vyskúšala, vydarila sa, už je aj po nej.. Na prilepšenie som na jablká po upečení pridala ešte domáci džem a poliala vrch čokoládou. Keďže je výborná, ľahšia verzia /plnka bez masla/ a vydarila sa, zajtra ju upečiem pre návštevu opäť, snáď len zmením džem a ozdobím šľahačkou, aby vyzerala slávnostnejšie..Ďakujem @Zlatulik3 za chutný recept..
luclip
vyskúšané, super jednoduché, veľmi veľmi chutné :)
ywett
roláda sa ti krásne vydarila, tiež robievam jablkovú, ale mne sa viac páči tvoja verzia, je jednoduchšie spravená :)...kk
zlatulik3
@ywett ,Yvetka dakujem,no moja je jednoduchšia,ale ty robiš zložitejšie a aj chutnejšie..:-)
beriberi1
robila som v sobotu ráno a po odchode návštevy ďalšiu roládku večer, výborný recept
citroen
túto roládu som piekol už niekoľko krát a ešte ani raz sa nestalo,že by ostalo do druhého dňa.Jednoduchá,rýchla ,lacná-ostáva v KK.Recept posúvam celej rodine
salinka
Ja som to vedela, že to bude rýchle a perfektné:-)


vlasatka
Tento nápad nemá chybu. Robievam obrátený jablkovy zákusok, ale toto mi nenapadlo. -:)
sallynka
Tak jsem ju zkusila a dobrá až na to že jsem ji dělala z dvojité dávky a nezamotala jsem ji ale už je z půlky snezena :-D
babicka62
Ja som skúsila s bezlepkovou múkou Novalim univerzalna a bola super, od tej doby som ju už vnúčatkám piekla veľa razý a vždy sa zatiaľ vydarila, takže aj bezlepkáči môžu skúsiť. Na upečené jablká dávam pred zavinutím trocha kyslejšieho ríbezľového lekváru. Je to super rýchly recept.
svetlusakz
Mňam, robím ho a môj syn je schopný zjesť komplet celý koláč sám 😁.....ďakujem za recept
powerwolf
Skvelý recept, nestihla som roládu odfotiť, tak sa po nej zaprášilo. Jablka som posypala mletými orechami a dochutila pernikovym korením.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia