Škola pečenia:
Desatoro kváskovania podľa skúseností našej redaktorky

Jarmila Horváthová, 6. októbra 2023     12 minút čítania

Ak ste v kváskovaní začiatočník, rady a tipy našej kolegyne Jarky Horváthovej sa vám nabetón zídu. Niet nad vlastnú skúsenosť a tých už ona spolu s dcérou má na rozdávanie.



Foto: Shutterstock

5. Neodkladajte ho veľa

Z rozkvasu vždy odoberte 50 g a odložte do chladničky na ďalšie pečenie. Ak však viete, že nebudete dva týždne piecť, je dobré kvások prikŕmiť 1 PL múky a 1–2 PL vody. Ak pravidelne z kvásku pečiete, teda raz za týždeň alebo aspoň raz za desať dní, kvások, ktorý skladujete v chladničke, netreba prikrmovať.





ANKETA: Dnes to bude veľmi jednoduchá otázka. Kváskujete?

57,5%



42,5%







Diskusia k článku







 



TOPlist