4. Pravidlá zohrievania
Foto: Shutterstock
Čokoládu nikdy neroztápajte na priamom ohni, je citlivá na vyššiu teplotu a môže sa spáliť. Môžete ju roztopiť aj v mikrovlnnej rúre, tam sa však ťažšie sleduje teplota a konzistencia čokolády.
Najlepšie je uprednostniť vodný kúpeľ, pri ktorom treba dodržať niekoľko pravidiel. Vodu v hrnci zohrejte, dajte do nej misku s nalámanou čokoládou, odložte zo sporáka a za stáleho miešania nechajte čokoládu roztopiť. Vodu nesmiete nechať vrieť, pretože sa pri tom tvorí vodná para, ktorá sa dostane aj do polevy a znižuje jej kvalitu. Čokoládu zohrievajte na 30-35 stupňov, nie viac ani menej. Počas roztápania ju stále miešajte, to zaručí lesk polevy.
Diskusia k článku