Rady profesionálky:
5 tipov cukrárky Jožky Zaukolcovej, ako urobiť nádherne lesklú čokoládovú polevu

Jarmila Horváthová, mesačník Varecha, 6. marca 2023     3 minúty čítania

Stačí dodržať pár pravidiel a aj vaše zákusky bude zdobiť dokonalá poleva ako od profesionálky.

4. Pravidlá zohrievania



Foto: Shutterstock

Čokoládu nikdy neroztápajte na priamom ohni, je citlivá na vyššiu teplotu a môže sa spáliť. Môžete ju roztopiť aj v mikrovlnnej rúre, tam sa však ťažšie sleduje teplota a konzistencia čokolády.

Najlepšie je uprednostniť vodný kúpeľ, pri ktorom treba dodržať niekoľko pravidiel. Vodu v hrnci zohrejte, dajte do nej misku s nalámanou čokoládou, odložte zo sporáka a za stáleho miešania nechajte čokoládu roztopiť. Vodu nesmiete nechať vrieť, pretože sa pri tom tvorí vodná para, ktorá sa dostane aj do polevy a znižuje jej kvalitu. Čokoládu zohrievajte na 30-35 stupňov, nie viac ani menej. Počas roztápania ju stále miešajte, to zaručí lesk polevy.





Diskusia k článku







 



TOPlist