Rady profesionálky:
5 tipov cukrárky Jožky Zaukolcovej, ako urobiť nádherne lesklú čokoládovú polevu

Jarmila Horváthová, mesačník Varecha, 6. marca 2023     3 minúty čítania

Stačí dodržať pár pravidiel a aj vaše zákusky bude zdobiť dokonalá poleva ako od profesionálky.

5. Rovnaká teplota



Foto: Shutterstock

Poleva a torta alebo koláč, na ktorý ju použijeme, by mali mať približne rovnakú teplotu. Ak totiž máte tortu v chladničke a na studený korpus dáte polevu, môže sa na nej „vyzrážať“ vlhkosť a jej kvalitu to zníži. Rovnako postupujte, aj keď do polevy namáčate drobné koláčiky. Nemali by byť vychladené príliš, pretože opäť príde ku kondenzácii vlhkosti.



Diskusia k článku







 



TOPlist