Foto: skubko
Tento recept mám od mojej priateľky. Treba vyskúšať ;)
45 minút
príprava
príprava
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Tuk dáme do vlažnej vody, pridáme štipku soli a varíme, kým sa nerozpustí. Do vriaceho postupne pridávame múku a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Do vlažnej masy po jednom vmiešame vajcia, cesto vyšľaháme, rozdelíme na 2 časti, ktoré roztiahneme na 2 vymastené plechy. Pečieme na 200 stupňoch 10 minút.
- 2
Cukor skaramelizujeme, zalejeme vodou a rozmiešame. Prilejeme mlieko s zlatým klasom a žĺtkami a uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej zapracujeme Heru. Plnku natrieme na jeden plát a zakryjeme ho druhým tak, aby "veľhory" boli navrchu. Celý koláč pokvapkáme polevou a dáme do chladničky stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@elab - ja planujem vyskusat najblizsie so salkom, s karamelizovanim cukru je zbytocne viacej roboty, tak uvidime...
vanilkový puding a do horúceho vmiešam jedno celé maslo a vlažné to natriem na plát a na to ešte dve vyšľahané šľahačky a prikryjem to druhým plátom.Vždy mal úspech aj keď bola navšteva. Vyskúšam s karamelom.