Koláč Mraky

piglin - fotkapiglin, 20. júla 2010
Koláč Mraky
Foto: piglin
6
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 250 °C

Suroviny

1/4 l
15 dg
štipka
15 dg
8 ks
1 l
2 ks
1 PL
1 ks
20 dg
25 dg




Postup

  1. 1

    vodu dáme zovrieť s margarínom a štipkou soli. Pridáme za stáleho miešania múku a uvaríme hustú kašu. Do horúcej kaše postupne za stáleho miešania pridávame 6 vajíčok a 2 bielky. Z hmoty upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie 2 pláty pri 250 °C.

  2. 2

    Zlatý klas, múku a 2 žĺtky a trošku mlieka rozmiešame a pridáme do vriaceho mlieka a uvaríme kašu. Vychladnutú masu spojíme s maslom, ktoré sme vymiešali s vanilkou a cukrom. Pláty naplníme krémom, pričom natierame rovnú stranu prvého plátu, a druhý plát priložíme "mrakmi" hore.

  3. 3

    Ozdobíme polevou a dáme dobre vychladiť.

Diskusia k receptu

evusik
tento koláčik poznám pod názvom Dunajské vlny a je to strááááášne dobrý koláčik, vrele odporúčam vyskúšať:-)
janger
Tiez mam tento recept niekde napisany. Este som ho nerobila. Teraz vsak vidim na tvojej fotke, ze to velmi dobre vyzera! Takze urcite vyskusam.
michsamant
tuto mlsku som jedla len raz, niekto to doniesol do prace a bol strasne dobry
babav
Vyzera bajecne! To cesto je vlastne odpalovane ,ako na veterniky;
ci nie?
celka
Taky znám tento zákusek pod názvem Dunajské vlny. Vypadá velmi dobře.
tatranka
Koláčik vyzerá naozaj zaujímavo.Je vidieť,že sa vydaril.Niekde mám naň recept,ale veru som ho ešte nepiekla.Určite ho skúsim.
piglin
ano, je to cesto ako na veterniky, taomstvom je odpalovane cesto piect vzdy na vysokej teplote, inac sa nedvihne
anenka11
Ja davam inu plnku.
20 dkg kryst. cukru upalime na karamel. Pridame 0,5 litra mlieka a 1 zlaty klas. Uvarime hustu kasu. Vymiesame 250g masla a pridame k vychladnutej kase. Uslahame 2 slahacky so stuzovacom. Plnku natrieme na cesto a navrch slahacku a prikryjeme druhym cestom. Vyskusajte, mnaam :)
1x ericha
evanaaa
Anenka, táto mňamka sa požíva viac na veterníky, ale môže sa dať aj na tieto " vlny". Ináč, tento koláčik je na vareche niekoľko krát daný pod rôznymi názvami.
danenka
no tento recept som potrebovala, ešte otázočka: to cesto sa pri pečení takto samo zvlní, a ako dlho cca sa pečie pri tej 250 ?
zdezda
Ozaaaaaj, to je vlastne 1 veľký, vanilkový "venček", vyskúšam, u nás vanilka letííííí :-)
jeka
ja ho poznám pod názvom Veľhory,je naozaj výborný - ako dlho sa pečie Ja mám napísané asi 12 minút.
jeka
práve som našla recept ,ale ja tu mám namiesto hery 125 g Cery.
Plnka je taká istá,len na 0,5 l mlieka a nejde tam hladká múka.
piglin
pecie sa to tak 12 az 15 minut, kym to nie je zlatohnede. cesto sa kraasne nadvihne
hrky
... len mne sa vlny nikdy neurobili:-))
jaroslava31
Tajomstvo zvlnenia je v tom, že plech sa natrie bravčovou masťou a hojne postrieka studenou vodou. Až na tento základ ide cesto a úspech je zaručený. Upečený korpus ľahko zosuniete z plechu.
piglin
ja to peciem zdy na papiery na pecenie...e chce to poriadne horucu ruru...250 °C
deni787
Aj moja mamina to robieva,ale ona to má pod názvom Veľhory...Je výborný!!!
1x myalab
jelka21
Ja to tiez poznam ako Veľhory, ale so skaramelizovaným cukrom v plnke je to perfektne. Mňam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia