Foto: piglin
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
15 minút
na 250 °C
na 250 °C
Postup
-
1
vodu dáme zovrieť s margarínom a štipkou soli. Pridáme za stáleho miešania múku a uvaríme hustú kašu. Do horúcej kaše postupne za stáleho miešania pridávame 6 vajíčok a 2 bielky. Z hmoty upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie 2 pláty pri 250 °C.
- 2
Zlatý klas, múku a 2 žĺtky a trošku mlieka rozmiešame a pridáme do vriaceho mlieka a uvaríme kašu. Vychladnutú masu spojíme s maslom, ktoré sme vymiešali s vanilkou a cukrom. Pláty naplníme krémom, pričom natierame rovnú stranu prvého plátu, a druhý plát priložíme "mrakmi" hore.
- 3
Ozdobíme polevou a dáme dobre vychladiť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ci nie?
20 dkg kryst. cukru upalime na karamel. Pridame 0,5 litra mlieka a 1 zlaty klas. Uvarime hustu kasu. Vymiesame 250g masla a pridame k vychladnutej kase. Uslahame 2 slahacky so stuzovacom. Plnku natrieme na cesto a navrch slahacku a prikryjeme druhym cestom. Vyskusajte, mnaam :)
Plnka je taká istá,len na 0,5 l mlieka a nejde tam hladká múka.