3. Pažítkové maslo
Foto: Shutterstock
Pažítku, ktorú ste nespotrebovali, môžete použiť na prípravu pažítkového masla. Potrvá vám to len pár minút. Zmäknuté maslo zľahka premiešajte s nadrobno pokrájanou pažítkou a trochou soli. Zabaľte do potravinovej fólie a vytvarujte do valca. Takéto maslo spotrebujte do týždňa alebo ho dajte do mrazničky.
Zelené zdravie
Pažítka je bohatá na vitamín A, C a K, draslík a kyselinu listovú. Tiež karotény luteín a zeaxantín, dôležité pre zdravie očí a alicín, ktorý znižuje produkciu cholesterolu. Má protizápalové účinky, podporuje trávenie, posilňuje imunitu a kardiovaskulárny systém.
Pažítka je bohatá na vitamín A, C a K, draslík a kyselinu listovú. Tiež karotény luteín a zeaxantín, dôležité pre zdravie očí a alicín, ktorý znižuje produkciu cholesterolu. Má protizápalové účinky, podporuje trávenie, posilňuje imunitu a kardiovaskulárny systém.
Diskusia k článku