Nič nevyjde nazmar:
8 najlepších spôsobov, ako spracovať úrodu pažítky

Jana Klimanová, 16. mája 2023     5 minút čítania

Pažítka je jedna z prvých byliniek, ktoré sa na jar pýtajú na svet. Ak jej máte v záhrade na rozdávanie, môžete ju rôzne spracovať, prípadne odložiť na ochutenie jedál v zimných mesiacoch.

4. Pažítková soľ



Foto: Jana Kollárová

Pažítková soľ sa dá použiť ako skvelé, voňavé korenie. Pažítku najskôr umyte, nechajte uschnúť a potom nakrájajte nadrobno. Zmiešajte s morskou soľou v pomere tri lyžice nasekaných byliniek a lyžicu soli. Zmes vysypte do menších uzatvárateľných sklenených nádob a na záver ešte prekryte vrstvou soli.




ANKETA: Pestujete si v záhrade alebo na balkóne pažítku?

95,5%



4,5%







Diskusia k článku







 



TOPlist