Nič nevyjde nazmar:
8 najlepších spôsobov, ako spracovať úrodu pažítky

Jana Klimanová, 16. mája 2023     5 minút čítania

Pažítka je jedna z prvých byliniek, ktoré sa na jar pýtajú na svet. Ak jej máte v záhrade na rozdávanie, môžete ju rôzne spracovať, prípadne odložiť na ochutenie jedál v zimných mesiacoch.

2. Usušte ju



Foto: Shutterstock

Stonky pažítky môžete usušiť, hoci takýmto spracovaním prichádza bylinka o väčšinu svojej typickej arómy. Steblá pažítky rozložte na papier na pečenie, sieťku alebo sito a po usušení rozdrvte. Na skladovanie použite sklenené alebo plastové dózy, ktoré poriadne utesníte. Takto usušená pažítka vám vydrží približne rok na chladnom a tmavom mieste.




ANKETA: Pestujete si v záhrade alebo na balkóne pažítku?

95,5%



4,5%







Diskusia k článku







 



TOPlist