Ikona sviatkov:
7 receptov na vianočnú kapustnicu aj s dôležitými radami, ako ju pripraviť čo najlepšie

Jarmila Horváthová, 24. decembra 2023     6 minút čítania

S údeným, pôstna, so slivkami, smotanou či bez nej, aj keď sa štedrovečerná kapustnica v každej rodine pripravuje trochu inak, tieto odporúčania sa oplatí dodržať vždy.



Foto: Shutterstock

1. Kvalitné suroviny sú základ

Rovnako ako pri každom jedle, aj pri kapustnici dbajte na kvalitu surovín. Ak nemáte natlačenú vlastnú kyslú kapustu, ak máte možnosť, radšej ju kúpte na trhu než balenú v obchode. Ak do kapustnice dávate aj klobásy alebo údené mäso, tiež uprednostnite domáce produkty od malých chovateľov.





ANKETA: Bude u vás na Štedrý večer pôstna kapustnica bez mäsa?

32,1%



67,9%







Diskusia k článku







 



TOPlist