Ikona sviatkov:
7 receptov na vianočnú kapustnicu aj s dôležitými radami, ako ju pripraviť čo najlepšie

Jarmila Horváthová, 24. decembra 2023     6 minút čítania

S údeným, pôstna, so slivkami, smotanou či bez nej, aj keď sa štedrovečerná kapustnica v každej rodine pripravuje trochu inak, tieto odporúčania sa oplatí dodržať vždy.



Foto: Shutterstock

2. Kapustu aj mäso nakrájajte

Prvým krokom v príprave je opraženie nakrájanej cibule, môžete ju opražiť na masle alebo na bravčovej masti. Kyslú kapustu je dobré nakrájať, lepšie sa potom bude jesť. Ak do kapustnice chcete dať aj mäso, tak aj to je vhodnejšie nakrájať, než ho variť vcelku. Výborné je napríklad bravčové pliecko, ale skvelú príchuť jej dodá aj údené mäso, napríklad rebrá.





ANKETA: Bude u vás na Štedrý večer pôstna kapustnica bez mäsa?

32,1%



67,9%







Diskusia k článku







 



TOPlist