Fotogaléria s receptami:
Sviatky sa bez orechov nezaobídu. V akých dobrotách sú nenahraditeľné?

Jana Klimanová, 6. decembra 2022     10 minút čítania

Vlašské orechy, lieskovce a mandle zahviezdia vo vianočných koláčikoch, so slanými arašidmi či pistáciami zasa nepokazíte žiadnu silvestrovskú oslavu. Druhov orechov je však oveľa viac a keďže všetky sú doslova nabité zdraviu prospešnými látkami, miesto v jedálničku im patrí po celý rok. Pozrite sa, do akých receptov sa hodia.

Píniové orechy




Foto: Shutterstock

Jedlé semienka voňavých ihličnanov používa najmä talianska kuchyňa. Pridávajú sa k cestovinám, morským plodom a syrom. Konzumujú sa surové, pražením sa zintenzívni ich chuť. Najčastejšie sa používajú pri výrobe tradičného bazalkového pesta, hodia sa do šalátov a krémov, ale aj do rôznych koláčov či domáceho chleba.

Náš tip na bazalkové pesto s píniovými orieškami:




Diskusia k článku







 



TOPlist