Fotogaléria s receptami:
Sviatky sa bez orechov nezaobídu. V akých dobrotách sú nenahraditeľné?

Jana Klimanová, 6. decembra 2022     10 minút čítania

Vlašské orechy, lieskovce a mandle zahviezdia vo vianočných koláčikoch, so slanými arašidmi či pistáciami zasa nepokazíte žiadnu silvestrovskú oslavu. Druhov orechov je však oveľa viac a keďže všetky sú doslova nabité zdraviu prospešnými látkami, miesto v jedálničku im patrí po celý rok. Pozrite sa, do akých receptov sa hodia.

Makadamové orechy




Foto: Shutterstock

Biele plody veľké ako čerešne sa ukrývajú v tvrdej guľatej škrupine. Jedny z najdrahších orechov na svete sú výborné v dezertoch, vyrába sa z nich lahodné maslo, mlieko a zmrzlina, môžu sa pridať do kávy. Pasta z makadamov sa hodí na palacinky aj do jogurtu. Orechmi sa plní hydina a pridávajú sa aj do šalátov. Makadamový olej sa pre svoju vysokú cenu používa najmä v kozmetike.

Náš tip na dezert, s ktorým vykročíte do nového roka zdravšie:




Diskusia k článku







 



TOPlist