Tomuto neuveríte:
Kompletné menu od polievky až po zákusok. A viete z čoho? Zo šťaveľa!
Rastlina, ktorú sme ako deti žuli kvôli jej osviežujúcej kyslej chuti, sa dá zaujímavo využiť pri varení a dokonca aj pečení....
4 minúty čítania
Vyznajte sa:
Poznáte rozdiel medzi kefírom, cmarom, acidkom a srvátkou?
Kyslomliečne nápoje vďaka vysokému obsahu živých mikroorganizmov podporujú imunitu a mali by sme ich piť každý deň....
6 minút čítania
Týmto neodoláte:
8 úžasných zákuskov s bielou čokoládou. To bude ťažké rozhodovanie, ktorý urobiť skôr
Aj vy môžete čokoládu v akomkoľvek stave? My sme dnes stavili na bielu....
4 minúty čítania
Gurmán Award 2023:
Ďalší úspech finančníka Patrika Tkáča, jeho podnik sa stal najlepšou reštauráciou roka
Reštaurácia ECK v bratislavskom Devíne zabodovala len niekoľko mesiacov po svojom otvorení.
3 minúty čítania
dTest radí:
Zjesť alebo vyhodiť? Čo znamená dátum minimálnej trvanlivosti a čo dátum spotreby?
Ujasnite si pojmy, aby do koša zbytočne neputovali aj potraviny, ktoré v ňom skončiť nemusia.
5 minút čítania
Jednému voňajú, inému nie:
Nezameniteľná aróma, originálna chuť. 9 pochúťok z olomouckých syrečkov pre skutočných gurmánov
Voňa či smrad? Tvarôžky, syrečky, syrčeky či kvargle buď milujete, alebo ich nemôžete ani cítiť....
4 minúty čítania
Unikátny gastronomický festival v Bratislave:
Predstavia sa najlepší svetoví barmani, šéfkuchári, špičkové bary, reštaurácie aj vinárstva
Bratislava privíta v druhej polovici mája najlepších barmanov aj šéfkuchárov sveta...
6 minút čítania
Fedor Malík:
Hubová cesnačka a iné
Nie každý rád horúce, nie každý hubové. Písmo bude o hubách (lat. Fungi).
2 minúty čítania
Mali by ste vedieť:
Koľko vydržia čerstvé šampiňóny v chladničke a prospeje im umývanie?
Sú dostupné po celý rok, preto ich v kuchyni radi používame. Viete ale so šampiňónmi správne zaobchádzať?...
5 minút čítania
Cícerová chuťovka:
6 chutných verzií hummusu, z ktorých si určite vyberie každý
Zamilujte sa do lahodnej nátierky z cícera, ktorá sa nazýva hummus. Je taká výborná, že sme pripravili hneď 6 jej rôznych verzií....
6 minút čítania
Skúste to inak:
Omrzela vás už ryža a zemiaky? Urobte si k mäsu oveľa zaujímavejšiu prílohu
9 nápaditých príloh, ktoré sa dokonale hodia k vyprážanému či pečenému mäsku....
4 minúty čítania
Dezerty v pohári:
Superrýchle maškrty, ktoré sú za 10 minút na stole
Niekedy máte chuť na niečo sladké, ale nechce sa vám piecť ani vyrábať niečo, čo vyžaduje trochu času a námahy. Máme pre...
3 minúty čítania
Gurmánske cesty:
Ako chutí rakúsky Burgenland
Ťahákom tejto časti Rakúska je výborná domáca kuchyňa, skvelé víno a pokojné prostredie, v ktorom sa dá krásne relaxovať.
6 minút čítania
Nápadité vrstvenie:
10x palacinková torta, dezert na všedný deň i špeciálne príležitosti
Vrstvené palacinky prekladané lahodnou plnkou môžu mať celkom jednoduchú podobu, ale môžete im dať aj vskutku exkluzívny šat....
4 minúty čítania
Tajomné ghee:
Ako prepustené maslo pripraviť doma, čím sa líši od klasického a prečo je lepšie?
V obchode stojí prepustené maslo nemalé peniaze. Vyrobte si túto zdravšiu formu masla doma, nie je to také zložité.
5 minút čítania
Rýchla a lacná:
10x cesnačka, polievka, ktorá vás nezruinuje, ani nepotrápi pri príprave
Jednoduchá, nenáročná na suroviny a ohromne chutná. Uvarte si s nami dobrú cesnakovú polievku.
4 minúty čítania
Vyznajte sa:
Bulgur, kuskus, quinoa. Strácate sa? Vysvetlíme vám, aký je v nich rozdiel
Odrádzajú vás tieto potraviny, lebo neviete, ako sa pripravujú a v čom sa líšia? Pustite ich do kuchyne, poradíme vám, ako...
4 minúty čítania
Príloha Varecha 16/2023:
Šampiňóny 8x inak
Varecha s odskúšanými receptami na pochúťky zo šampiňónov vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 21. apríla.
3 minúty čítania
Úspech zaručený:
11 koláčov, ktorým neodolajú ani tí, čo sa mrkve v polievke vyhýbajú
Mrkva ani náhodou nepatrí len do polievky či pod mäso. Nastrúhajte ju do sladkých koláčov....
4 minúty čítania
Pre chuť i zdravie:
Využite všetky dary púpavy, spracujte ju od kvetu až po koreň
Mladé listy a kvety púpavy sú vynikajúce suroviny na prípravu gurmánskych špecialít. No a koreň je zas hviezdou prírodnej medicíny....
3 minúty čítania
Delikátna lahôdka:
10 jedál, v ktorých si užijete jarnú špargľu na všetky spôsoby
Špargľa patrí medzi prvú jarnú zeleninu a je o to vzácnejšia, že jej sezóna trvá len niekoľko týždňov....
5 minút čítania
Dezert, ktorým oslníte:
S týmito grifmi sa vám slávny crème brûlée dokonale podarí
Vanilkový krém s karamelovou škrupinkou miluje celý svet a určite si získa aj vašich hostí. Na čo si dať pozor, aby chutil tak,...
4 minúty čítania
Dajte mu zabrať:
6 skrytých schopností vášho sendvičovača. Pozrite, čo všetko dokáže!
Sedvičovač s vymeniteľnými platňami môžete využiť oveľa nápaditejšie, než len na zapekané sendviče, plnené toasty, či vafle....
6 minút čítania
Upečte si:
Aj koláče s cmarom, acidkom či kyslým mliekom dokážu vyčariť sladký úsmev
Vďaka kyslomliečnej zložke sú tieto koláčiky nádherne šťavnaté a vláčne....
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Mišpuľová panenka
V našej záhrade na modranskej Kalinčiakovej ulici rastie vyše dvadsať druhov ovocných stromov a krov.
2 minúty čítania