Sladké a lacnejšie:
Vianočné pečenie niečo stojí. Ako ušetriť a neprísť o koláčiky?

Jana Klimanová, inšpirované IG účtom skromne.jidlo, 12. decembra 2023     3 minúty čítania

Vianočné pečenie sa stáva čoraz nákladnejšou položkou v našich rozpočtoch. Maslo, vajcia, ale aj orechy sú drahšie a bez týchto surovín sa väčšina cukroviniek nezaobíde. Poradíme vám, ako ušetriť a pritom neprísť o jedinečnú chuť sladkých Vianoc.



Foto: Shutterstock

1. Miesto desiatich päť

Zvykli ste piecť desať druhov koláčikov? Znížte počet na polovicu a uvidíte, že sa vôbec nič nestane. Vyberte také, ktoré nemajú polevu, džem či bohaté zdobenie. Dajte prednosť sušienkam a guľkám. Toto sú druhy, ktoré vám určite nezruinujú rozpočet:

  • nepečené kokosové/rumové guľky
  • snehové pusinky/kokosky
  • linecké koláčiky
  • burizónové guľky




  • ANKETA: Snažíte sa pri vianočnom pečení nahradiť drahšie suroviny lacnejšími?

    29,6%



    70,4%







    Diskusia k článku







     



    TOPlist