Foto: Shutterstock
Ingrediencie
Hlavné ingrediencie tvoriace zálievku môžeme rozdeliť do piatich skupín. Je len na vás, ako ich budete kombinovať, a či použijete všetky alebo niektorú vynecháte.Foto: Shutterstock
Dobre premiešať
Predtým, než zálievkou polejete šalát, treba ju poriadne premiešať. Najmä v prípade kombinácie kyslej (vodovej) a olejovej zložky, ktoré sa nerady spájajú.Foto: Shutterstock
Zložky premiešajte v miske metličkou alebo ich dajte do menšieho skleneného pohára s viečkom a poriadne pretrepte. Suroviny sa prepoja a nespotrebovanú zálievku môžete odložiť do chladničky alebo si ju vziať so sebou do práce.
Zálievky pridávajte do šalátov až tesne pred konzumáciou, aby šalátové listy ostali krásne krehké a chrumkavé.
Diskusia k článku