Uchová farbu a chuť:
5 otázok a odpovedí o blanšírovaní potravín
Už ste počuli o blanšírovaní, ale vôbec netušíte, čo si pod tým máte predstaviť? Prevedieme vás touto kuchárskou technikou tak, že ju...
4 minúty čítania
Dokáže zázraky:
11x vynikajúce bravčové mäso na horčici, ktorá mu dodá šmrnc
Žiadna tajná ingrediencia, všetci ju máme doma. Vylepšite bravčovú krkovičku či karé horčicou a potom už len sledujte, ako všetkým doma chutí....
5 minút čítania
Nedeľné raňajky:
Koža na kakau? Použite tieto triky a už sa vám nikdy nevytvorí
Koža na chladnúcom kakau, to veru odradí mnohých milovníkov tohto obľúbeného ranného nápoja. Ako zabrániť tomu, aby sa vytvorila?
3 minúty čítania
Predstavujeme Varecháčov:
Kto sa skrýva za prezývkou @blogbusker
Originálne jedlá aj ich príprava, to je poznávacie znamenie receptov, ktoré na Varecha.sk prináša @blogbusker....
9 minút čítania
Rebríček TOP 15:
Najklikanejší júlový recept je dôkazom, že milujeme všetko vyprážané. Dokonca aj...
Pri pohľade na fotografiu víťazného receptu veru mnohým tiekli slinky, tak nečudo, že si ho prečítalo najviac našich používateľov....
13 minút čítania
Gurmánske cesty:
Ako chutia bavorské Alpy
Čo vidieť a ochutnať v najkrajšej bavorskej alpskej oblasti, sa na vlastné oči aj jazýček presvedčila naša redaktorka Jarka Horváthová....
11 minút čítania
Ešte sa to dá zachrániť:
4 spôsoby, ako sa zbaviť hrdze na nožoch a príboroch
Hrdzavé fliačiky, ktoré sa objavili na kovovom kuchynskom náčiní veru nikoho nepotešia. Nie sú ešte súce na vyhodenie, odstrániť sa dajú jednoducho aj domácimi prostriedkami....
2 minúty čítania
Poradíte si aj bez váhy:
10 praktických hrnčekových receptov na ovocné koláče
Recepty, v ktorých sa suroviny nevážia, ale odmeriavajú hrnčekom, ocení každá gazdinka. Dajú sa upiecť aj v bojových podmienkach, napríklad...
4 minúty čítania
Odborníci majú jasno:
Umývať surové mäso pred varením je chyba! A toto je dôvod
Umývate mäso pred varením alebo predtým, než ho uložíte do mrazničky? Podľa odborníkov to nie je potrebné, ba naopak, môže to byť...
3 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 31/2023:
Cuketa - zelený poklad leta
Varecha s odskúšanými receptami na najlepšie jedlá z cukety a s cuketou vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 4. augusta.
3 minúty čítania
Manuál pre elévov:
7 užitočných rád, s ktorými zvládnete všetky nástrahy pečenia lístkového cesta
Nielen cukrárskym začiatočníkom sa hodí vedieť, na čo si dať pozor pri pečení dobrôt z lístkového cesta, aby ich snaženie nakoniec v rúre...
4 minúty čítania
S mäsom aj bez:
12 trvanlivých nátierok na hrianky zo sezónnej zeleniny
Zelenina je teraz v najlepšej kondícii, tak nepremeškajte príležitosť a urobte si z nej tieto lahôdky....
5 minút čítania
Letná guľovačka:
10x slivkové gule, ktoré sa presne trafia do vašej chuti na sladké
Neexistuje nič lepšie, čím odštartovať slivkovú sezónu! Sladké knedličky plnené slivkami ale určite nebudete robiť len raz, vyskúšajte ich aj podľa receptov iných...
4 minúty čítania
Delikatesa za menej:
Návod, ako urobiť domáce sušené paradajky
Tie kupované sú väčšinou z dovozu a nie sú práve najlacnejšie. Usušiť si paradajky doma a z plodov dopestovaných u nás je preto výborný nápad....
4 minúty čítania
Výborné a naše:
12x rizoto, aké sa varí v slovenských domácnostiach
Rizoto je v našich končinách obľúbené a úžasné na ňom je, že sa dá urobiť na mnoho spôsobov....
5 minút čítania
Úspech zaručený:
7 krokov, ktoré vaše mafiny dotiahnu do dokonalosti
Kvôli jednoduchej príprave sú mafiny vďačnou rýchlou maškrtou. Lenže aj pri nich sa dá všeličo pokaziť....
4 minúty čítania
SÚŤAŽ na august:
Hrajte o 3 poukážky na nákup v hodnote 20 eur! Stačí, ak pridáte recept
V záhradách a na trhoch to hýri čerstvým ovocím a zeleninou, naozaj je z čoho variť. Podeľte sa s nami, čo dobré pripravujete vo svojej kuchyni....
6 minút čítania
Fedor Malík:
Egrešová bublanina
Navečer, keď teploty horúceho leta klesnú pod tridsať, pravidelne vychádzam do chotára. Tentokrát som zamieril do honu Ingle....
2 minúty čítania
Lákavé už na pohľad:
8x nepečený cheesecake s ovocím, letný dezert, na ktorý nepotrebujete rúru
Hoci klasický cheesecake sa pečie, šikovné gazdinky vymysleli aj množstvo nepečených verzií. A teraz v lete sa najviac šiknú tie s ovocím...
4 minúty čítania
Delikátna ryba:
Losos je vždy vynikajúci, ale takto bude ešte lepší!
Hovorí sa, že ryby sú najchutnejšie, keď sa pripravia úplne jednoducho. Stačí ich len potrieť olejom a posypať bylinkami. Losos je však...
2 minúty čítania
Váš obľúbený nedeľný obed:
10 receptov na najlepšie pečené kuracie stehienka, ktorými sa zavďačíte celej rodine
Kuracie stehná sa dajú upiecť úplne obyčajne, ale ak sa mrknete na tieto recepty, dokážete nimi veru aj prekvapiť....
4 minúty čítania
Vydarená premiéra:
Chystáte sa na svoju prvú tortu? S našimi radami vám vyjde na jednotku!
Stačí dodržať zopár cukrárskych pravidiel a váš prvý pokus o vlastnú tortu zaručene dopadne na výbornú....
9 minút čítania
Napečené z úrody:
10 šťavnatých cuketových koláčov, v ktorých nikto túto zeleninu neodhalí
Najlepšia zelenina do koláča je cuketa. Dodá mu šťavnatosť a vďaka neutrálnej chuti ju v sladkom múčniku nenájde ani váš domáci Columbo....
4 minúty čítania
Lepšie a lacnejšie:
Dajte stopku predraženým rastlinným mliekam. Takto jednoducho si ich urobíte doma
Rastlinné alternatívy mlieka za menej peňazí a bez ďalších prídavných látok si bez väčších problémov dokážete pripraviť doma. Stačí vám na to obyčajný mixér....
4 minúty čítania
Oplatí sa prečítať:
Jednoduché triky, ako dosiahnete, aby čerstvé potraviny dlhšie vydržali
Najlepší spôsob, ako sa vyhnúť plytvaniu potravinami, je nielen vedieť správne nakupovať, ale aj poznať vychytávky, ako predĺžiť ich čerstvosť...
3 minúty čítania