10 možností:
Dali by ste si hrianky s tatarákom, ale obávate sa surového mäsa? Ide to aj bez neho. Z čoho ho teda urobiť?
Opečený chlebík potretý voňavým cesnakom a hovädzím tatarákom. Tak veľa ste o ňom počuli a predsa ste ho kvôli obavám z konzumácie surového mäsa nikdy neochutnali. Doprajte si tento kulinársky zážitok po svojom....
5 minút čítania
Šťavnaté bobule:
4 rady, ako správnym skladovaním predĺžiť životnosť hrozna
Máte radi hrozno a radi by ste si pár strapcov odložili na neskôr? Poradíme vám, čo s ním urobiť, aby vydržalo čo najdlhšie...
2 minúty čítania
Cukráreň Petry Tóthovej:
Porotkyňa šou Pečie celé Slovensko upiekla knihu plnú poctivých retro dezertov
Parížske rožky, sacherka, indiánky, veterníky aj gaštanové jazýčky. Skúsená cukrárka vás vo svojej novej knihe naučí piecť obľúbené dezerty v novom...
4 minúty čítania
Pre malých aj veľkých:
10 návodov, ako urobiť domácu jablkovú presnidávku chutnejšiu než z obchodu
Vyrastali na nej generácie detí, ale priznajme si, nielen tie ju milujú. Jablková výživa s piškótkami niekedy poteší aj nás dospelých....
5 minút čítania
Máme aj riešenia:
4 najčastejšie chyby, pre ktoré korpus alebo koláč navrchu popraská
Pri pečení nevyjde vždy všetko tak, ako by sme si želali. Sklamaním môžu byť napríklad trhliny alebo vypuklina na povrchu koláča. Ako...
6 minút čítania
Fedor Malík:
Huby a víno
Huby, latinsky Funghi, sú jednobunkové, mnohobunkové alebo mnohojadrové organizmy, ktoré neobsahujú chlorofyl.
2 minúty čítania
10x frankfurtská polievka:
Gazdinky ju varia už roky rokúce. Dôvod je jednoduchý, stačia na ňu len zemiaky a párky
Prečo je táto polievka taká obľúbená? Pretože jej základom sú iba dve finančne nenáročné suroviny....
4 minúty čítania
Pripravte sa na zimu:
Nazbierajte šípky a urobte si z nich tieto domáce poklady pre zdravie
Dozrievajúce šípky sú doslova napumpované vitamínom C, blahodarne pôsobia na trávenie a liečia zápaly v tele. Ako ich zdravú silu dostať do tela?...
6 minút čítania
Opýtali sme sa šéfkuchára:
Jedlá z húb sa nesmú zohrievať, ani zapíjať alkoholom. Pravda alebo mýtus?
O hubách koluje mnoho viac či menej pravdivých informácií. Čo si o nich myslí známy šéfkuchár Jardo Žídek?
6 minút čítania
Lahôdka na nedeľu:
9x delikátne kačacie prsia, ktoré sa rozplývajú na jazyku
Urobte si doma rýchle kačacie hody. V porovnaní s pečením celej kačice, vám príprava kačacích pŕs zaberie minimum času a dajú sa pripraviť...
4 minúty čítania
V čokoládovom nebi:
10 nepečených maškŕt pre tých, ktorým nestačí iba kúsok obyčajnej čokolády
Prečo sa uspokojiť len s tabuľkou čokolády, keď môžete mať takéto dobroty?...
4 minúty čítania
Tipy na reštaurácie:
Trvalky na gastronomickej scéne
Otvoriť si reštauráciu je síce náročné, ale oveľa náročnejšie je udržať v nej stále tú istú kvalitu ako počas prvých mesiacov plných entuziazmu....
3 minúty čítania
Vyšperkované raňajky:
Tajomstvo dochrumkava opečenej slaninky? Potrebujete k nej ešte tieto dve ingrediencie
Plátok úžasnej opraženej slaninky dokonale doplní praženicu alebo volské oko. Ako ju opiecť tak, aby chutila ako od profíka?
2 minúty čítania
Rebríček TOP 15:
V hlavných úlohách slivky, orechy a jablká. Ten najklikanejší septembrový recept je však z iného súdka
Jeseň začala úradovať aj na Vareche. Uplynulý mesiac sa v receptoch čoraz viac začali objavovať obľúbené jesenné plody....
12 minút čítania
Škola pečenia:
Desatoro kváskovania podľa skúseností našej redaktorky
Ak ste v kváskovaní začiatočník, rady a tipy našej kolegyne Jarky Horváthovej sa vám nabetón zídu....
12 minút čítania
Príloha Varecha 40/2023:
Huby, chutný poklad z lesa
Varecha s odskúšanými receptami na najlepšie jedlá z húb vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 6. októbra.
3 minúty čítania
Z ozajstných plodov:
9 gaštanových dezertov, v ktorých žiadne kupované gaštanové pyré nenájdete
Tieto dobroty sú poctivo urobené z čerstvých gaštanov. Vychutnajte si pravú a sladkú chuť jesene....
4 minúty čítania
Fenomén vanilka - jemné, vzácne a voňavé korenie s neobyčajným príbehom
INZERCIA - Vanilka je celosvetovým fenoménom s nezabudnuteľnou arómou....
7 minút čítania
Už ich nevyhadzujte:
7 nápadov, ako v domácnosti zužitkovať vaječné škrupiny
Spotrebovať vajíčka, to nie je žiadny problém. A odteraz už budete vedieť, čo si počať aj s ich škrupinami.
4 minúty čítania
Nezničte si ho:
Zabudnite na mikrovlnku, toto sú 3 správne spôsoby, ako roztopiť skryštalizovaný med
Aj stuhnutý med je rovnako dobrý ako ten tekutý, akurát sa s ním v kuchyni horšie narába....
3 minúty čítania
Domáce sú fajn:
6 návodov, ako si doma upiecť talianske tyčinky, známe ako grissini
Zvyknete občas k vínu kúpiť v obchode aj grissini?...
3 minúty čítania
Top septembrové videá:
Žerbó rezy, moravský vrabec, torta Jadran, perkelt... Tento rebríček, to je samá bomba!
Z tejto desiatky najpozeranejších videoreceptov minulého mesiaca bude naozaj ťažké vybrať si len jednu dobrotu.
5 minút čítania
Kým sa do toho pustíte:
5 rád, ako postupovať pri domácej fermentácii zeleniny
Fermentácia je lacná a rýchla metóda uchovávania zeleniny. Čo na ňu potrebujete a na čo si pri jej príprave dať pozor?
5 minút čítania
Fedor Malík:
Musaka s baklažánmi
Trochu gastronomickej osvety nezaškodí. Venovať sa budeme baklažánu...
3 minúty čítania
Receptová desiatka:
Tekvicová polievka môže chutiť vždy inak, dokonca aj ako kapustnica!
Akoby ich jedna mater mala. Všetky sú krásne oranžové, krémové... Avšak aj tekvicová polievka môže mať desiatky variácií....
4 minúty čítania