Magazín

10 možností: Dali by ste si hrianky s tatarákom, ale obávate sa surového mäsa? Ide to aj bez neho. Z čoho ho teda urobiť?

10 možností:
Dali by ste si hrianky s tatarákom, ale obávate sa surového mäsa? Ide to aj bez neho. Z čoho ho teda urobiť?

Opečený chlebík potretý voňavým cesnakom a hovädzím tatarákom. Tak veľa ste o ňom počuli a predsa ste ho kvôli obavám z konzumácie surového mäsa nikdy neochutnali. Doprajte si tento kulinársky zážitok po svojom....
5 minút čítania

Šťavnaté bobule: 4 rady, ako správnym skladovaním predĺžiť životnosť hrozna

Šťavnaté bobule:
4 rady, ako správnym skladovaním predĺžiť životnosť hrozna

Máte radi hrozno a radi by ste si pár strapcov odložili na neskôr? Poradíme vám, čo s ním urobiť, aby vydržalo čo najdlhšie...
2 minúty čítania

Cukráreň Petry Tóthovej: Porotkyňa šou Pečie celé Slovensko upiekla knihu plnú poctivých retro dezertov

Cukráreň Petry Tóthovej:
Porotkyňa šou Pečie celé Slovensko upiekla knihu plnú poctivých retro dezertov

Parížske rožky, sacherka, indiánky, veterníky aj gaštanové jazýčky. Skúsená cukrárka vás vo svojej novej knihe naučí piecť obľúbené dezerty v novom...
4 minúty čítania

Pre malých aj veľkých: 10 návodov, ako urobiť domácu jablkovú presnidávku chutnejšiu než z obchodu

Pre malých aj veľkých:
10 návodov, ako urobiť domácu jablkovú presnidávku chutnejšiu než z obchodu

Vyrastali na nej generácie detí, ale priznajme si, nielen tie ju milujú. Jablková výživa s piškótkami niekedy poteší aj nás dospelých....
5 minút čítania

Máme aj riešenia: 4 najčastejšie chyby, pre ktoré korpus alebo koláč navrchu popraská

Máme aj riešenia:
4 najčastejšie chyby, pre ktoré korpus alebo koláč navrchu popraská

Pri pečení nevyjde vždy všetko tak, ako by sme si želali. Sklamaním môžu byť napríklad trhliny alebo vypuklina na povrchu koláča. Ako...
6 minút čítania

Huby a víno

Fedor Malík:
Huby a víno

Huby, latinsky Funghi, sú jednobunkové, mnohobunkové alebo mnohojadrové organizmy, ktoré neobsahujú chlorofyl.
2 minúty čítania

10x frankfurtská polievka: Gazdinky ju varia už roky rokúce. Dôvod je jednoduchý, stačia na ňu len zemiaky a párky

10x frankfurtská polievka:
Gazdinky ju varia už roky rokúce. Dôvod je jednoduchý, stačia na ňu len zemiaky a párky

Prečo je táto polievka taká obľúbená? Pretože jej základom sú iba dve finančne nenáročné suroviny....
4 minúty čítania

Pripravte sa na zimu: Nazbierajte šípky a urobte si z nich tieto domáce poklady pre zdravie

Pripravte sa na zimu:
Nazbierajte šípky a urobte si z nich tieto domáce poklady pre zdravie

Dozrievajúce šípky sú doslova napumpované vitamínom C, blahodarne pôsobia na trávenie a liečia zápaly v tele. Ako ich zdravú silu dostať do tela?...
6 minút čítania

Opýtali sme sa šéfkuchára: Jedlá z húb sa nesmú zohrievať, ani zapíjať alkoholom. Pravda alebo mýtus?

Opýtali sme sa šéfkuchára:
Jedlá z húb sa nesmú zohrievať, ani zapíjať alkoholom. Pravda alebo mýtus?

O hubách koluje mnoho viac či menej pravdivých informácií. Čo si o nich myslí známy šéfkuchár Jardo Žídek?
6 minút čítania

Lahôdka na nedeľu: 9x delikátne kačacie prsia, ktoré sa rozplývajú na jazyku

Lahôdka na nedeľu:
9x delikátne kačacie prsia, ktoré sa rozplývajú na jazyku

Urobte si doma rýchle kačacie hody. V porovnaní s pečením celej kačice, vám príprava kačacích pŕs zaberie minimum času a dajú sa pripraviť...
4 minúty čítania

V čokoládovom nebi: 10 nepečených maškŕt pre tých, ktorým nestačí iba kúsok obyčajnej čokolády

V čokoládovom nebi:
10 nepečených maškŕt pre tých, ktorým nestačí iba kúsok obyčajnej čokolády

Prečo sa uspokojiť len s tabuľkou čokolády, keď môžete mať takéto dobroty?...
4 minúty čítania

Tipy na reštaurácie: Trvalky na gastronomickej scéne

Tipy na reštaurácie:
Trvalky na gastronomickej scéne

Otvoriť si reštauráciu je síce náročné, ale oveľa náročnejšie je udržať v nej stále tú istú kvalitu ako počas prvých mesiacov plných entuziazmu....
3 minúty čítania

Vyšperkované raňajky: Tajomstvo dochrumkava opečenej slaninky? Potrebujete k nej ešte tieto dve ingrediencie

Vyšperkované raňajky:
Tajomstvo dochrumkava opečenej slaninky? Potrebujete k nej ešte tieto dve ingrediencie

Plátok úžasnej opraženej slaninky dokonale doplní praženicu alebo volské oko. Ako ju opiecť tak, aby chutila ako od profíka?
2 minúty čítania

Rebríček TOP 15: V hlavných úlohách slivky, orechy a jablká. Ten najklikanejší septembrový recept je však z iného súdka

Rebríček TOP 15:
V hlavných úlohách slivky, orechy a jablká. Ten najklikanejší septembrový recept je však z iného súdka

Jeseň začala úradovať aj na Vareche. Uplynulý mesiac sa v receptoch čoraz viac začali objavovať obľúbené jesenné plody....
12 minút čítania

Škola pečenia: Desatoro kváskovania podľa skúseností našej redaktorky

Škola pečenia:
Desatoro kváskovania podľa skúseností našej redaktorky

Ak ste v kváskovaní začiatočník, rady a tipy našej kolegyne Jarky Horváthovej sa vám nabetón zídu....
12 minút čítania

Príloha Varecha 40/2023: Huby, chutný poklad z lesa

Príloha Varecha 40/2023:
Huby, chutný poklad z lesa

Varecha s odskúšanými receptami na najlepšie jedlá z húb vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 6. októbra.
3 minúty čítania

Z ozajstných plodov: 9 gaštanových dezertov, v ktorých žiadne kupované gaštanové pyré nenájdete

Z ozajstných plodov:
9 gaštanových dezertov, v ktorých žiadne kupované gaštanové pyré nenájdete

Tieto dobroty sú poctivo urobené z čerstvých gaštanov. Vychutnajte si pravú a sladkú chuť jesene....
4 minúty čítania

Fenomén vanilka - jemné, vzácne a voňavé korenie s neobyčajným príbehom

Fenomén vanilka - jemné, vzácne a voňavé korenie s neobyčajným príbehom

INZERCIA - Vanilka je celosvetovým fenoménom s nezabudnuteľnou arómou....
7 minút čítania

Už ich nevyhadzujte: 7 nápadov, ako v domácnosti zužitkovať vaječné škrupiny

Už ich nevyhadzujte:
7 nápadov, ako v domácnosti zužitkovať vaječné škrupiny

Spotrebovať vajíčka, to nie je žiadny problém. A odteraz už budete vedieť, čo si počať aj s ich škrupinami.
4 minúty čítania

Nezničte si ho: Zabudnite na mikrovlnku, toto sú 3 správne spôsoby, ako roztopiť skryštalizovaný med

Nezničte si ho:
Zabudnite na mikrovlnku, toto sú 3 správne spôsoby, ako roztopiť skryštalizovaný med

Aj stuhnutý med je rovnako dobrý ako ten tekutý, akurát sa s ním v kuchyni horšie narába....
3 minúty čítania

Domáce sú fajn: 6 návodov, ako si doma upiecť talianske tyčinky, známe ako grissini

Domáce sú fajn:
6 návodov, ako si doma upiecť talianske tyčinky, známe ako grissini

Zvyknete občas k vínu kúpiť v obchode aj grissini?...
3 minúty čítania

Top septembrové videá: Žerbó rezy, moravský vrabec, torta Jadran, perkelt... Tento rebríček, to je samá bomba!

Top septembrové videá:
Žerbó rezy, moravský vrabec, torta Jadran, perkelt... Tento rebríček, to je samá bomba!

Z tejto desiatky najpozeranejších videoreceptov minulého mesiaca bude naozaj ťažké vybrať si len jednu dobrotu.
5 minút čítania

Kým sa do toho pustíte: 5 rád, ako postupovať pri domácej fermentácii zeleniny

Kým sa do toho pustíte:
5 rád, ako postupovať pri domácej fermentácii zeleniny

Fermentácia je lacná a rýchla metóda uchovávania zeleniny. Čo na ňu potrebujete a na čo si pri jej príprave dať pozor?
5 minút čítania

Musaka s baklažánmi

Fedor Malík:
Musaka s baklažánmi

Trochu gastronomickej osvety nezaškodí. Venovať sa budeme baklažánu...
3 minúty čítania

Receptová desiatka: Tekvicová polievka môže chutiť vždy inak, dokonca aj ako kapustnica!

Receptová desiatka:
Tekvicová polievka môže chutiť vždy inak, dokonca aj ako kapustnica!

Akoby ich jedna mater mala. Všetky sú krásne oranžové, krémové... Avšak aj tekvicová polievka môže mať desiatky variácií....
4 minúty čítania