Budú ako nové:
Ako sa starať o drevené varešky. Čo im prospieva a čo škodí?
Drevo je citlivý porézny materiál, v ktorom sa môžu hromadiť baktérie, preto kuchynské varešky treba neustále udržiavať v čistote....
4 minúty čítania
Výhercovia 5. kola:
Veľká súťaž s Maresi o 555 cien. Stačí poslať jednu fotku a ste v hre
Už ste sa zapojili do našej fotosúťaže s Maresi mliekom? Pozrite sa aké skvelé darčeky pošleme výhercom ďalšieho kola....
3 minúty čítania
10x mäso na hrášku:
Klasika zo starých reštaurácií aj školskej jedálne. Toto je poriadne retro!
Kedysi nebol prístup k toľkej pestrej zelenine a tak v mnohých mäsových jedlách našiel uplatnenie obyčajný hrášok....
5 minút čítania
S jedlom do prírody:
Ako sa zbaliť na piknik, aby nič nevytieklo a mali ste všetko poruke
Plánujete ísť na piknik a rozmýšľate, ako zabaliť a preniesť všetky tie dobroty, ktoré ste nachystali?...
5 minút čítania
Fedor Malík:
Králik po francúzsky
Divoký králik (O. cuniculus) pochádza zo Stredomoria. O jeho premenu na králika domáceho sa v 14. storočí zaslúžili mnísi...
2 minúty čítania
Príťažlivá a chutná:
10x ovsená kaša vyparádená čerstvým ovocím
Ovsená kaša sama osebe nevyzerá príliš vábne. Ale čerstvé farebné ovocie z nej razom spraví krásavicu, ktorá bude skvelým štartom do nového dňa....
4 minúty čítania
Niečo za niečo:
Môže sa v receptoch len tak zamieňať biele a čierne korenie?
V niektorých receptoch nájdeme medzi ingredienciami biele korenie. Nie každý ho však má bežne doma....
4 minúty čítania
V trojobale aj cestíčku:
Vyprážané kuracie rezne 10x inak. Zakaždým budú výnimočné
Primiešajte do strúhanky alebo cestíčka niečo nové a vaše nedeľné rezne budú o poznanie chutnejšie....
4 minúty čítania
Herečka Eva Pavlíková:
Mám šťastie, že robím to, čo ma teší
O milovanom herectve aj o dobrotách, ktoré pripravuje pre návštevy, sme sa porozprávali s herečkou Evou Pavlíkovou.
21 minút čítania
Odpaľované cesto:
10 prehreškov, ktoré môžu zničiť vaše veterníky a venčeky
Vyhnite sa chybám a vaše zákusky z odpaľovaného cesta budú presne také nadýchané ako tie z cukrárne.
4 minúty čítania
Slávnostný dezert:
5 receptov na rezy Prezident, reprezentatívny zákusok, ktorým nikdy nešliapnete vedľa
Ak hľadáte dezert vhodný na sviatočnú príležitosť, toto je on....
2 minúty čítania
Gurmánske cesty:
Ako chutí Lotyšsko
Pobaltské krajiny sú síce rozlohou malé, ale svojou históriou a prírodou gigantické....
10 minút čítania
Hlavne efektívne:
Zase pripálený hrniec? Toto sú metódy čistenia, ktoré fungujú
Občas sa v kuchyni stane nehoda, ktorej výsledkom sú pripáleniny na dne riadu. Poradíme vám, ako sa ich zbaviť.
5 minút čítania
Zemiaky a mleté mäso:
8x gemerské guľky. Dokázali zasýtiť baníkov, zvládnu aj vašich hladošov
Tradičné jedlo pôvodom z Gemera bolo kedysi typickým jedlom baníkov....
4 minúty čítania
Ovocná sezóna:
Džem, ktorý má takmer 100 % ovocia? Takto bude chutný aj vydrží
Kvalitné riešenie pre tých, ktorým v džeme prekáža vysoký obsah cukru a málo ovocia.
3 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 24/2024:
Králik na deväť spôsobov
Varecha s odskúšanými receptami na výborné jedlá z králičieho mäsa vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 14. júna.
3 minúty čítania
Refrešnutá príloha:
Omrzela vás klasická ryža? Toto je 8 tipov, ako jej dať novú tvár
Neurazí, ale nevynikne. Ruku na srdce, dusená či varená ryža ako príloha, to je niekedy také východisko z núdze. Ale to sa môže zmeniť....
4 minúty čítania
Vidličková pochúťka:
Na čo všetko sa hodí trhané mäso a ako ho dobre pripraviť
Aké je tajomstvo prípravy trhaného mäsa, ktoré sa bude rozplývať na jazyku? Všetko vám prezradíme a pridáme aj tipy, ako si ho najlepšie...
5 minút čítania
Ide to aj bez nich:
10 receptov na fajnové koláče, do ktorých nepotrebujete ani jedno vajíčko
Nemôžete jesť vajíčka alebo ich jednoducho nemáte doma? Nič nie je stratené, dobrý koláč môže byť aj tak na stole.
4 minúty čítania
Pozdvihne chuť:
Marinovať mäso je tak trocha umenie. Ako to robiť správne a bezpečne?
Dobrá marináda dokáže zmeniť aj obyčajný kúsok mäsa na gurmánsky zážitok. Keď viete, ako na to...
3 minúty čítania
Keď zhrešiť, tak kvalitne:
8x domáci hamburger podľa vášho gusta. Dáte si hovädzí, bravčový alebo kurací?
Doprajte si kulinársky zážitok z chutí, ktoré si ušijete na mieru....
4 minúty čítania
Záhradná párty:
TOP 5 druhov ovocia, ktoré je najlepšie na grilovanie
Grilované ovocie je skvelým doplnkom každej grilovačky. Môžete ho podávať ako dezert, ale môže byť aj súčasťou chutných šalátov....
3 minúty čítania
Fedor Malík:
Teľacie marengo
Mal som šťastie. Nový a čerstvý mäsový tovar je na pulte nášho supermarketu vždy v pondelok a vo štvrtok. Tak tomu bolo aj minulý týždeň...
2 minúty čítania
Skúste všetky:
Aj chlieb vo vajci môže prekvapiť. 10 receptov od jednoduchého až po luxusný
Neexistuje snáď domácnosť, kde by sa raz za čas nerobil chlieb vo vajci....
5 minút čítania
Aby sa podarili:
Všetko dôležité, čo potrebujete vedieť o pečení ovocných koláčov
Koláče plné sezónneho ovocia nás sprevádzajú celé leto. Ako ich pripraviť, aby boli vždy dokonalé?
4 minúty čítania