Magazín

Škola sushi – ako pretvoriť jednoduché veci na veci dokonalé

Trendy:
Škola sushi – ako pretvoriť jednoduché veci na veci dokonalé

Keď som dostala ponuku stráviť jedno sobotňajšie dopoludnie v ázijskej reštaurácii Fou Zoo v Bratislave, kde som sa spolu s ďalšími troma účastníkmi mala...
11 minút čítania

Žobrák Anton Tulula

Fedor Malík:
Žobrák Anton Tulula

Konečne sa i „Šenkvičári pochlapili“. Po Budmeričanoch a Modranoch vydali nedávno sympatickú brožúru Na šenkvickom tanieri.
2 minúty čítania

S chuťou do súťaže s Miňonkami

S chuťou do súťaže s Miňonkami

-Inzercia- S obľúbenými oblátkami Miňonkami máte jedinečnú šancu zabaviť sa, zamašrktiť si a ešte aj získať hodnotné ceny. Zvládne to každý, tak...
3 minúty čítania

Recept mesiaca: Veľkonočná súťaž (súťaž na marec 2013)

Recept mesiaca:
Veľkonočná súťaž (súťaž na marec 2013)

Portál Varecha. sk vyhlasuje jedinečnú súťaž o najobľúbenejší recept na určitú tému.
5 minút čítania

Staropazovské „nadlacke“

Fedor Malík:
Staropazovské „nadlacke“

Profesorka Anna Maričová z belehradského Krajinského úradu pre vedu a technologický rozvoj robí prospešnú duchovnú prácu.
2 minúty čítania

Šéfkuchár Mário Dani: Variť sa musí od srdca

Šéfkuchár Mário Dani:
Variť sa musí od srdca

Kulinárske umenie je jeho prácou i veľkým hobby, prácu miluje a stále ho baví. Šéfkuchár Hotela Zlatý Kľúčik – Mário Dani.
4 minúty čítania

Mamaliga

Fedor Malík:
Mamaliga

Opäť som siahol k pazovskému kalendáru 2013 a so záujmom si prečítal príspevok Miroslava Gašpara „Mamaľiga“. Ide o názov starého jedla (po rumunsky: múmúligú),...
2 minúty čítania

Anjana Thambawitage: Kuchár by mal cestovať, aby získal skúsenosti

Anjana Thambawitage:
Kuchár by mal cestovať, aby získal skúsenosti

O svetovej aj slovenskej kuchyni sme sa zhovárali so šéfkuchárom zo Srí Lanky.
7 minút čítania

Valentínsky večer

Fedor Malík:
Valentínsky večer

Nebudete mi veriť, ale na „erotické“ jedlá je vraj najbohatšia ruská kuchyňa. Tí, ktorí sú mladší a žili tam dlhší čas, ...
2 minúty čítania

Svetové kuchyne – Belgicko

Svetové kuchyne:
Svetové kuchyne – Belgicko

Návštevou Belgicka a jeho reštaurácii a kaviarní by sme radi nadviazali na náš úspešný seriál Svetové kuchyne.
19 minút čítania

Feniklová polievka

Fedor Malík:
Feniklová polievka

V nedeľu ráno som dostal ukrutnú chuť na dobrú zeleninovú polievku. Nie obyčajnú, nie všednú.
2 minúty čítania

Šéfkuchár Marek Ort: Som vďačný, keď mi doma niekto navarí

Šéfkuchár Marek Ort:
Som vďačný, keď mi doma niekto navarí

Je jedným zo skvelých kuchárov novej generácie. Jeho kulinárske diela sú založené na odbornosti, citlivosti a chuti. Je autorom degustačného menu zo...
6 minút čítania

Dolnozemská zabíjačka

Fedor Malík:
Dolnozemská zabíjačka

Vnuk Jozefa Miloslava Hurbana, evanjelický kňaz Vladimír Hurban Vladimírov, prežil celý svoj život v Starej Pazove.
2 minúty čítania

Šéfkuchár Damien Thuries: Hviezdičku Guide Michelin je jednoduchšie získať, ako si ju udržať

Šéfkuchár Damien Thuries:
Hviezdičku Guide Michelin je jednoduchšie získať, ako si ju udržať

Šéfkuchár Damien Thuries je už na Slovensku pomerne známy a pravidelne sa sem vracia. Mladý, avšak už teraz vynikajúci šéfkuchár získal pre svoju...
5 minút čítania

Štanglice

Fedor Malík:
Štanglice

Môj priateľ Miro Demák, dolnozemský Slovák žijúci v Bratislave, ma opäť potešil. Hneď po Novom roku mi poslal Pazovský kalendár ...
2 minúty čítania

Prsia, špecle, feťáska

Fedor Malík:
Prsia, špecle, feťáska

Dnes mám narodeniny. Aby som dokázal svoju zručnosť, obed si pripravím sám. Predsavzatie mi diktuje, že by to nemalo byť nič...
2 minúty čítania

5 korenín, ktoré pomáhajú na dobré trávenie

Trendy:
5 korenín, ktoré pomáhajú na dobré trávenie

Aj obyčajné kuchynské koreniny sa dajú použiť ako prvá pomoc pri problémoch s trávením.
5 minút čítania

Novoročný tuniak

Fedor Malík:
Novoročný tuniak

Je to už takmer päťdesiat rokov. S priateľmi sme sa vypravili stopom na Máchovo jazero.
2 minúty čítania

Špikové jednohubky

Fedor Malík:
Špikové jednohubky

Pár dní pred Silvestrom Milan nervózne prešľapoval pred naším mäsiarstvom. „Už tu mali byt, už hodzinu ich čekám,“ po modransky ...
2 minúty čítania

Ochutnajte Slovensko!

Trendy:
Ochutnajte Slovensko!

Pod takýmto heslom sa nás v januári a februári 2013 snažia nalákať najlepšie slovenské reštaurácie na ochutnanie toho najlepšieho, čo ponúkajú.
5 minút čítania

Vianočné prekvapenie

Súťaž:
Vianočné prekvapenie

Milí Varecháči, po minulé roky ste boli v tomto čase zvyknutí na Vianočnú súťaž. Tento rok sme však pre vás pripravili menšie Vianočné...
3 minúty čítania

Predvianočné líčka

Fedor Malík:
Predvianočné líčka

Z Bratislavy som vyrazil v nevhodnom čase. Cesta bola plná „paštekárov“ a v Grinave som sa omylom zaradil do ľavého prúdu.
2 minúty čítania

Adventná bedľa

Fedor Malík:
Adventná bedľa

Už sa zvečerievalo, keď ktosi u nás zazvonil. Vyzrel som z okna a za bránkou ho nebolo ani vidieť. Išiel som otvoriť...
2 minúty čítania

Tradičné aj netradičné tipy pre vianočné pečenie

Trendy:
Tradičné aj netradičné tipy pre vianočné pečenie

Iba máločo dokáže vykúzliť v našich domovoch atmosféru Vianoc viac, ako rozvoniavajúce domáce pečivo.
7 minút čítania

Panna Cotta zo slnečného Talianska + výsledky súťaže

Súťaž:
Panna Cotta zo slnečného Talianska + výsledky súťaže

Taliani dali svetovej kuchyni niekoľko pochúťok – napríklad pizzu, cestoviny, rôzne druhy syrov (parmezán, pecorino), lahodné vína a ľahučký smotanový dezert panna...
6 minút čítania