Fedor Malík:
Zlato a striebro
Za hlbokého komunizmu som strávil pár mesiacov na Humboldtovej univerzite v Berlíne. Štipendium nebolo vysoké a strava bola lacná.
2 minúty čítania
Varecha 14/2014:
Mäso, naj jedlá sveta
Časopis Varecha v piatok 4. apríla 2014 v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Tradičné i netradičné veľkonočné pečenie
- Inzercia -
Veľká noc a Vianoce patria k obdobiam, počas ktorých si najviac uchovávame tradičné zvyklosti. Pečenie je tradíciou, ktorú si treba...
3 minúty čítania
Trendy:
Originálny Gipsy Food Festival opäť oživí bratislavské ulice a reštaurácie
Radi spoznávate iné kultúry? Chutia vám netradičné jedlá? Chcete ponúknuť šancu?
5 minút čítania
Fedor Malík:
Jarný šalát
Jar sa plazí pod Malými Karpatmi už od Vianoc. Divný je to rok.
2 minúty čítania
Ideálny pár skutočne existuje
- Inzercia -
Spoločný partnerský život so sebou nesie množstvo problémov. Dlho sa špekulovalo o tom, prečo spolu niektoré páry vydržia iba krátku dobu,...
3 minúty čítania
Varecha 13/2014:
Obed za 5 eur
Časopis Varecha v piatok 28. marca 2014 v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Trendy:
9 talianskych omáčok k mäsu i cestovinám
Veľký prehľad talianskych omáčok. Ako sa robí salsa, ragú, sugo či pesto? Prečítajte si o najobľúbenejších omáčkach v talianskej kuchyni a pozrite...
12 minút čítania
Fedor Malík:
Vilmuškine trubičky
Deväťtisícová kráľovská Modra je bohaté mesto. Aspoň tak prichádzajúci usúdi podľa počtu bankových filiálok na námestí. Pod dohľadom fúzatého Ľudovíta tam „kvitnú“ až...
2 minúty čítania
Spoločné chvíle pri káve spríjemnia originálne hrnčeky Jacobs
- Inzercia -
Vypiť si svoju šálku kávy je príjemné. Vypiť ju s niekým blízkym je príjemné dvojnásobne. A nie je dôležité, či si kávu...
2 minúty čítania
Súťaž:
Máte radi sendviče? + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Azda každý štát, národ či etnikum má od nepamäti svoje obľúbené pokrmy. Vždy sa medzi nimi nachádza aspoň jeden, ktorý slúži ako...
6 minút čítania
Varecha 12/2014:
Jar na tanieri
Časopis Varecha v piatok 21. marca 2014 v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Šéfkuchár Peter Rupčík:
Z kuchyne starých materí
Zochova chata, ktorá sa nachádza v krásnom lesnom prostredí pri Modre, začala písať svoju históriu už v roku 1933. Pred pár rokmi...
6 minút čítania
Fedor Malík:
Svadobná sviečková
Občas si zájdem na modranský
cintorín. Stíšim sa pri rodičovskom
hrobe, „pohovorím“ s bývalými
priateľmi i tými, ktorých som
mal rád.
2 minúty čítania
Varecha 11/2014:
Sladké koláče
Časopis Varecha v piatok 14. marca 2014 v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Súťaž:
TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca február 2014
Najlepšie recepty mesiaca február. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.
6 minút čítania
Fedor Malík:
Neťahaný závin s pórom
Bol som nedávno v Nadlaku, centre rumunských Slovákov. Prisťahovali sa sem pred vyše dvesto rokmi a dodnes hovoria peknou mäkkou slovenčinou.
2 minúty čítania
Recept mesiaca:
Súťaž na marec 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas marca 2014 do kuchárskych kníh na...
4 minúty čítania
Varecha 10/2014:
Svadobná hostina
Časopis Varecha v piatok 7. marca 2014 v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Trendy:
Grandes sauces basiques - veľké základné omáčky vo francúzskej kuchyni
Omáčky sú základným prvkom v kuchyniach celého sveta. Prečítajte si zaujímavosti o piatich veľkých základných omáčkach francúzskej kuchyne.
15 minút čítania
Fedor Malík:
Prešporské „rizibizi“
Nedávno sa mi dostala do rúk kniha bratislavského rodáka Tibora Éberta Bratislavská fantázia.
2 minúty čítania
Bublinky sú dobré pre zdravie a spomaľujú proces starnutia
- Inzercia -
Najnovšie trendy naznačujú, že popularita bublinkovej kozmetiky neustále vzrastá. Sú bublinky tou pravou cestou k večnej kráse?
4 minúty čítania
Varecha 9/2014:
Slané pečenie
Časopis Varecha v piatok 28. februára 2014 v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Spisovateľka Silvia Pilková:
Tradičnú slovenskú kuchyňu miluje celá rodina
V týchto dňoch sa na pulty kníhkupectiev dostáva už 7. diel série kuchárskych kníh Poklady slovenskej kuchyne, ktorých autorkou je Silvia Pilková...
9 minút čítania