Magazín

Zlato a striebro

Fedor Malík:
Zlato a striebro

Za hlbokého komunizmu som strávil pár mesiacov na Humboldtovej univerzite v Berlíne. Štipendium nebolo vysoké a strava bola lacná.
2 minúty čítania

Varecha 14/2014: Mäso, naj jedlá sveta

Varecha 14/2014:
Mäso, naj jedlá sveta

Časopis Varecha v piatok 4. apríla 2014 v denníku Pravda.
3 minúty čítania

Tradičné i netradičné veľkonočné pečenie

Tradičné i netradičné veľkonočné pečenie

- Inzercia - Veľká noc a Vianoce patria k obdobiam, počas ktorých si najviac uchovávame tradičné zvyklosti. Pečenie je tradíciou, ktorú si treba...
3 minúty čítania

Originálny Gipsy Food Festival opäť oživí bratislavské ulice a reštaurácie

Trendy:
Originálny Gipsy Food Festival opäť oživí bratislavské ulice a reštaurácie

Radi spoznávate iné kultúry? Chutia vám netradičné jedlá? Chcete ponúknuť šancu?
5 minút čítania

Jarný šalát

Fedor Malík:
Jarný šalát

Jar sa plazí pod Malými Karpatmi už od Vianoc. Divný je to rok.
2 minúty čítania

Ideálny pár skutočne existuje

Ideálny pár skutočne existuje

- Inzercia - Spoločný partnerský život so sebou nesie množstvo problémov. Dlho sa špekulovalo o tom, prečo spolu niektoré páry vydržia iba krátku dobu,...
3 minúty čítania

Varecha 13/2014: Obed za 5 eur

Varecha 13/2014:
Obed za 5 eur

Časopis Varecha v piatok 28. marca 2014 v denníku Pravda.
3 minúty čítania

9 talianskych omáčok k mäsu i cestovinám

Trendy:
9 talianskych omáčok k mäsu i cestovinám

Veľký prehľad talianskych omáčok. Ako sa robí salsa, ragú, sugo či pesto? Prečítajte si o najobľúbenejších omáčkach v talianskej kuchyni a pozrite...
12 minút čítania

Vilmuškine trubičky

Fedor Malík:
Vilmuškine trubičky

Deväťtisícová kráľovská Modra je bohaté mesto. Aspoň tak prichádzajúci usúdi podľa počtu bankových filiálok na námestí. Pod dohľadom fúzatého Ľudovíta tam „kvitnú“ až...
2 minúty čítania

Spoločné chvíle pri káve spríjemnia originálne hrnčeky Jacobs

Spoločné chvíle pri káve spríjemnia originálne hrnčeky Jacobs

- Inzercia - Vypiť si svoju šálku kávy je príjemné. Vypiť ju s niekým blízkym je príjemné dvojnásobne. A nie je dôležité, či si kávu...
2 minúty čítania

Máte radi sendviče? + VÝSLEDKY SÚŤAŽE

Súťaž:
Máte radi sendviče? + VÝSLEDKY SÚŤAŽE

Azda každý štát, národ či etnikum má od nepamäti svoje obľúbené pokrmy. Vždy sa medzi nimi nachádza aspoň jeden, ktorý slúži ako...
6 minút čítania

Varecha 12/2014: Jar na tanieri

Varecha 12/2014:
Jar na tanieri

Časopis Varecha v piatok 21. marca 2014 v denníku Pravda.
3 minúty čítania

Šéfkuchár Peter Rupčík: Z kuchyne starých materí

Šéfkuchár Peter Rupčík:
Z kuchyne starých materí

Zochova chata, ktorá sa nachádza v krásnom lesnom prostredí pri Modre, začala písať svoju históriu už v roku 1933. Pred pár rokmi...
6 minút čítania

Svadobná sviečková

Fedor Malík:
Svadobná sviečková

Občas si zájdem na modranský cintorín. Stíšim sa pri rodičovskom hrobe, „pohovorím“ s bývalými priateľmi i tými, ktorých som mal rád.
2 minúty čítania

Už žiadne lovenie korenia!

Už žiadne lovenie korenia!

Ani Vás už nebaví loviť korenie v hrnci?
2 minúty čítania

Varecha 11/2014: Sladké koláče

Varecha 11/2014:
Sladké koláče

Časopis Varecha v piatok 14. marca 2014 v denníku Pravda.
3 minúty čítania

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca február 2014

Súťaž:
TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca február 2014

Najlepšie recepty mesiaca február. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.
6 minút čítania

Neťahaný závin s pórom

Fedor Malík:
Neťahaný závin s pórom

Bol som nedávno v Nadlaku, centre rumunských Slovákov. Prisťahovali sa sem pred vyše dvesto rokmi a dodnes hovoria peknou mäkkou slovenčinou.
2 minúty čítania

Recept mesiaca: Súťaž na marec 2014

Recept mesiaca:
Súťaž na marec 2014

Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas marca 2014 do kuchárskych kníh na...
4 minúty čítania

Varecha 10/2014: Svadobná hostina

Varecha 10/2014:
Svadobná hostina

Časopis Varecha v piatok 7. marca 2014 v denníku Pravda.
3 minúty čítania

Grandes sauces basiques - veľké základné omáčky vo francúzskej kuchyni

Trendy:
Grandes sauces basiques - veľké základné omáčky vo francúzskej kuchyni

Omáčky sú základným prvkom v kuchyniach celého sveta. Prečítajte si zaujímavosti o piatich veľkých základných omáčkach francúzskej kuchyne.
15 minút čítania

Prešporské „rizibizi“

Fedor Malík:
Prešporské „rizibizi“

Nedávno sa mi dostala do rúk kniha bratislavského rodáka Tibora Éberta Bratislavská fantázia.
2 minúty čítania

Bublinky sú dobré pre zdravie a spomaľujú proces starnutia

Bublinky sú dobré pre zdravie a spomaľujú proces starnutia

- Inzercia - Najnovšie trendy naznačujú, že popularita bublinkovej kozmetiky neustále vzrastá. Sú bublinky tou pravou cestou k večnej kráse?
4 minúty čítania

Varecha 9/2014: Slané pečenie

Varecha 9/2014:
Slané pečenie

Časopis Varecha v piatok 28. februára 2014 v denníku Pravda.
3 minúty čítania

Spisovateľka Silvia Pilková: Tradičnú slovenskú kuchyňu miluje celá rodina

Spisovateľka Silvia Pilková:
Tradičnú slovenskú kuchyňu miluje celá rodina

V týchto dňoch sa na pulty kníhkupectiev dostáva už 7. diel série kuchárskych kníh Poklady slovenskej kuchyne, ktorých autorkou je Silvia Pilková...
9 minút čítania