Fedor Malík:
Dolky pani Judity
Podľa sčítania ľudu v roku 1921 mala kráľovská Modra 5 046 obyvateľov.
2 minúty čítania
Martin Hílek:
Krajiny navštevuje, aj ochutnáva
Na potulkách svetom ochutnal obľúbený moderátor rozhlasu naozaj všeličo. Krajiny totiž spoznáva nielen vďaka pamiatkam.
9 minút čítania
Fedor Malík:
Vojenská kuchárka
Po rokoch som sa opäť vrátil ku knihe Vojenská kuchárka, vydanej
v Prahe v roku 2004.
2 minúty čítania
Osobnosti:
Fruit carving – jedlé umelecké diela na stole
Premýšľate ako ozvláštniť váš sviatočný stôl na oslave, alebo nebodaj na svadbe? Skúste použiť jedlé umelecké dielka vytvorené pomocou fruit carvingu.
5 minút čítania
O víne:
Ochutnávka vína: Rizling Rýnsky 2009, neskorý zber, Chateau Modra (VIDEO)
Iskrivý Rizling Rýnsky zo Chateau Modra.
1 minúta čítania
Fedor Malík:
Rezance so zemiakmi
Pred necelým mesiacom ste čítali môj stĺpček o polievkach pani Poliovkovej.
2 minúty čítania
Šéfkuchár Peter Hepp:
Švédska kuchyňa nie je len Köttbullar
Do Bratislavy zavítal šéfkuchár a známy výrobca kaviáru Peter Hepp...
7 minút čítania
O víne:
Ochutnávka vína: Tramín červený 2008, výber z hrozna, Víno Borik (VIDEO)
Korenisté vínko veľmi dobrej chuti vhodné pre dámy i pánov.
1 minúta čítania
Fedor Malík:
Opitá bábovka
Prišiel som minulú sobotu do predajne častovskej pekárne v Modre a požiadal o jeden „kugluf".
2 minúty čítania
Šéfkuchár Jaroslav Žídek:
Pri jedle si nedávam žiadne mantinely (VIDEO)
Šéfkuchár Jaroslav Žídek je držiteľom mnohých gastronomických ocenení, na Slovensku šéfuje trom reštauráciám, varil už aj pre takú hviezdu ako Kevin Costner...
6 minút čítania
O víne:
Ochutnávka vína: Sekt Pálffy, Brut, Víno Nitra (VIDEO)
Žiadna párty sa nezaobíde bez tohto vína.
1 minúta čítania
Fedor Malík:
Dolfiho cícer
Urobte si gastronomický prieskum a zistíte, že polovica z opýtaných nemá o cíceri žiadne vedomosti.
2 minúty čítania
Trendy:
Mladí kuchári a cukrári bojovali o zlato!
Jedným z vrcholov tohtoročného veľtrhu gastronómie Gastro Danubius bola aj súťaž Gastro Junior podporená známymi šéfkuchármi....
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Zapražená zemiaková polievka
Letné prázdniny pre dnešných študentov sú časom oddychu, rekreácie, spoznávania. Za našich čias to bolo inak. Boľševikom prevychovaná generácia budovala vlasť....
2 minúty čítania
O víne:
Ochutnávka vína: Rízling Vlašský 2008, akostné, Víno Borik (VIDEO)
Obľúbená odroda malokarpatských vinárov.
1 minúta čítania
Trendy:
Svadobná hostina vás môže vyjsť pekne draho!
Premýšľate nad tým, že do toho skočíte rovnými nohami a nemáte ešte jasnú predstavu o svadobnom menu? Na svadobnom veľtrhu sa dozviete všetko, ...
6 minút čítania
Fedor Malík:
Stonožka s tekvicou
Po tých aférach so salmonelou sa ľudia akosi vyhýbajú hydinovému mäsu.
2 minúty čítania
Šéfkuchár Zdeněk Michálek:
80 percent zahraničných hostí si pýta slovenské špeciality
Kulinárske skúsenosti naberal vo viacerých reštauráciách po celej Európe.
5 minút čítania
Na cestách:
May nás klamal, medvedie laby nie sú delikatesa (VIDEO)
Predkovia pána Vladimíra Andráša, majiteľa Reštaurácie u Zlatého Jeleňa boli gorali zo Ždiaru pri poľských hraniciach pri Javorine...
14 minút čítania
O víne:
Ochutnávka vína: Müller Thurgau 2010, akostné, Chateau Modra (VIDEO)
Svieži Müller Thurgau - Mladé víno 2010 zo Chateau Modra
1 minúta čítania
Trendy:
Trochu zdravého pôstu nezaškodí
Vyznať sa v tom, aké potraviny a jedlá sú pre nás pri zhadzovaní kíl optimálne, je veľmi ťažké. Sami odborníci totiž v...
9 minút čítania
O víne:
Ochutnávka vína: Sekt Pálffy, Víno Nitra (VIDEO)
Sekt pre slávnostné okamihy.
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Pôstny boršč
U nás na „západe", keď spomeniete boršč, väčšina ľudí ohrnie nosom.
2 minúty čítania
Trendy:
Veľtrh Danubius Gastro privíta kulinárskych majstrov i talentovaných študentov (VIDEO)
Už o pár dní sa v priestoroch Incheby uskutoční 18. ročník tradičného veľtrhu gastronómie Danubius Gastro.
5 minút čítania