Klasický maslový krém
Práve s Herou maslovou bude tento typ ľahší než jeho klasická verzia z masla. Väčšinou sa skladá iba z tuku, cukru, kvapky vanilkového extraktu a prípadne mlieka. Veľmi dobre sa s ním pracuje a skvele drží tvar. I preto je predurčený na vytváranie náročnejšieho zdobenia.
Na vyváženie chuti však voľte skôr menej sladký korpus.
Odľahčený krém s pudingom
Je to vlastne odľahčený braček predchádzajúceho krému. Puding si zvoľte podľa vlastnej chuti alebo použite klasický smotanový a výsledný krém dochuťte napríklad extraktmi či rozpustenou čokoládou.
Puding navyše mierne stiahne sladkosť, a tak môžete krém párovať aj s chuťovo výraznejšími korpusmi. Aj s touto verziou krému sa veľmi dobre pracuje, a preto sa pokojne pustite do náročnejšieho zdobenia.
Cream cheese krém
Red Velvet cupcake by bez neho neexistoval. Veľmi obľúbený, všetkými vychvaľovaný, ľahký a lahodný.
Chuť tvarohu je v tomto kréme veľmi jemná, a tak zachutí aj tým, ktorí nie sú fanúšikmi výraznej tvarohovej chuti. Pomer jednotlivých surovín je úplne vo vašej réžii, nikdy však nezabudnite na Heru maslovú, krémový syr, práškový cukor a kvapku kvalitného vanilkového extraktu.
Zdobenie vyberajte skôr jednoduchšie a pred podávaním nechajte ozdobené cupcakes poriadne vychladiť.
Slaný karamel
Rozporuplná bodka na záver. So slaným karamelom je to jednoduché, buď ho milujete, alebo nenávidíte. Ak patríte do prvej skupiny, tak si nachystajte Heru maslovú, cukor, mascarpone, karamelové salko a kvalitnú soľ. Heru vyšľahajte s cukrom. V ďalšej miske vyšľahajte mascarpone s karamelovým salkom a dochuťte soľou. Nakoniec už len obidve zmesi spojte do hladkého a nadýchaného krému.
Chuťové poháriky budú jasať, keď ho skombinujete s kakaovým korpusom.
Diskusia k článku