Krémy na cupcakes

Hera, 2. marca 2016     3 minúty čítania

Cupcakes sú obľúbené nielen vďaka svojmu roztomilému vzhľadu, ale taktiež pre svoju jednoduchú a pomerne rýchlu prípravu. Vyzerajú efektne a môžu byť zakaždým úplne iné. Aby vám však ich príprava šla od ruky, vyplatí sa vyznať v druhoch krémov, pretože čo iné než krásna nadýchaná čiapka z krému robí cupcake cupcakom?

Klasický maslový krém



Práve s Herou maslovou bude tento typ ľahší než jeho klasická verzia z masla. Väčšinou sa skladá iba z tuku, cukru, kvapky vanilkového extraktu a prípadne mlieka. Veľmi dobre sa s ním pracuje a skvele drží tvar. I preto je predurčený na vytváranie náročnejšieho zdobenia.
Na vyváženie chuti však voľte skôr menej sladký korpus.

Odľahčený krém s pudingom


Je to vlastne odľahčený braček predchádzajúceho krému. Puding si zvoľte podľa vlastnej chuti alebo použite klasický smotanový a výsledný krém dochuťte napríklad extraktmi či rozpustenou čokoládou.
Puding navyše mierne stiahne sladkosť, a tak môžete krém párovať aj s chuťovo výraznejšími korpusmi. Aj s touto verziou krému sa veľmi dobre pracuje, a preto sa pokojne pustite do náročnejšieho zdobenia.

Cream cheese krém


Red Velvet cupcake by bez neho neexistoval. Veľmi obľúbený, všetkými vychvaľovaný, ľahký a lahodný.
Chuť tvarohu je v tomto kréme veľmi jemná, a tak zachutí aj tým, ktorí nie sú fanúšikmi výraznej tvarohovej chuti. Pomer jednotlivých surovín je úplne vo vašej réžii, nikdy však nezabudnite na Heru maslovú, krémový syr, práškový cukor a kvapku kvalitného vanilkového extraktu.
Zdobenie vyberajte skôr jednoduchšie a pred podávaním nechajte ozdobené cupcakes poriadne vychladiť.

Slaný karamel



Rozporuplná bodka na záver. So slaným karamelom je to jednoduché, buď ho milujete, alebo nenávidíte. Ak patríte do prvej skupiny, tak si nachystajte Heru maslovú, cukor, mascarpone, karamelové salko a kvalitnú soľ. Heru vyšľahajte s cukrom. V ďalšej miske vyšľahajte mascarpone s karamelovým salkom a dochuťte soľou. Nakoniec už len obidve zmesi spojte do hladkého a nadýchaného krému.
Chuťové poháriky budú jasať, keď ho skombinujete s kakaovým korpusom.


Chcete sa dozvedieť o cupcakes ešte viac? Čítajte tu.





Diskusia k článku







 



TOPlist