Cesto bude s Herou maslovou krásne vláčne. K nej stačí pridať už len tradičné ingrediencie – múku podľa výberu, vajíčka, kypriaci prášok do pečiva, kvapku mlieka či smotany a korenie. Ďalšie ingrediencie už určí vaša vlastná fantázia. Kombinujte sezónnu zeleninu od cukety po kel, rôzne druhy syrov, mäsa, rýb či údenín.
Nezabúdajte taktiež na korenie a nebojte sa aj menej tradičných korení, ako je karí či kurkuma.
A ak si zakladáte na zdravom životnom štýle, využite aj tak veľmi obľúbené superpotraviny – kučeravý kel, rôzne riasy, polentu, chia semienka alebo pastu miso.
Aby sme vám dodali odvahu a pomohli tejto lahôdke zabývať sa vo vašej kuchyni, prinášame vám pár rýchlych tipov.
Zemiakový krém
Uvarte zemiaky ako na klasickú zemiakovú kašu. Zemiaky prepasírujte, pridajte k nim teplú smotanu a poriadnu lyžicu Hery maslovej. Pomocou metličky vyšľahajte pomerne hustú kašu. Na záver už pridajte len výrazný syr typu gouda či čedar a vsypte najemno pokrájané bylinky. Podľa chuti osoľte a okoreňte.
Avokádový krém
Avokádo rozrežte napoly. Do kôstky zaseknite ostrý nôž a otočte ním, takto jednoducho kôstku odstránite. Pomocou veľkej lyžice vydlabte dužinu. K nej pridajte pár lyžičiek Hery maslovej, vločkovú soľ, kvapku limetkovej šťavy, čierne mleté korenie a podľa chuti aj wasabi.
Diskusia k článku